Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yan sanayi parca ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yan sanayi parca ne demek?​

3- YAN SANAYİ (WHITE LABEL – PRIVATE BRAND) PARÇALAR: Bazı yedek parça üreticisi işletmeler, orijinal ürünlerin benzerini kendi teknik imkanları ile çeşitli kalitelerde üretir ve piyasaya sürer.
OEM yedek parça ne demek?
OEM yedek parçalar, aynı üretim tesisinde üretilen birebir aynı parçalardır; sadece fiyatları, kutu ve ambalajları farklıdır.
Orjinal fabrikasyon ne demek?
1- Orjinal yedek parça: Ürünün üzerinde hangi araç markasına aitse, o markanın logosu bulunan teknik yetkili servislerde satılan üründür. Fabrikasyon da denilen orjinal yedek parça, maliyet olarak yüksek olmasına rağmen riski en düşük ilgili fabrika onaylı ürünlerdir.

Orjinal parça ne demek?​

Orijinal parçalar, otomobil firmasının anlaştığı yan firmalar veya kendi üretimi ile marka logoları ve özel kutulama işlemleri ile üretilen parçalardır. Bu sayede üretim kısmında herhangi bir aksaklık yaşandığı takdirde yedek parçalar ile üretim sekteye uğramaz ve zaman kaybı yaşanmasının önüne geçilir.
OEM markaya ne demek?
OEM genel anlamda bakıldığı zaman aldığınız ürünün orijinalliğini belirtir bir ibaredir. Otomotiv sanayide Original equipment from manufacturer olarak kullanılır, sebebi ise birden fazla ürünün farklı sanayi gruplarından teminidir.
OEM nasıl bir marka?
Otomobil markalarının hiçbiri otomobil imalatında kullandıkları parçaların tamamını kendileri üretmezler. Onun yerine, kendilerinin tasarladığı ürünleri tescil ettikleri bir firmaya ürettirirler. Bu firmalara OEM denir. Örneğin Garett ve BorgWarner otomotiv sanayisinde en çok rağbet gören turbo üreticileridir.

Ürün Markası Fabrikasyon ne demek?​

Fabrika veya üretimevi, içerisinde işlenmemiş veya yarı işlenmiş ürünün işçiler tarafından, makine, araç ve aygıtlar yardımıyla işlenerek tüketime hazır duruma getirildiği sanayi kuruluşu. Fabrika terimi, söz konusu işlemlerin gerçekleştirildiği, belli bir büyüklüğe sahip endüstriyel yapılar için de kullanılmaktadır.

Geri