- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yamaç paraşütü kursu kaç gün?
Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi – THK P2 Kursu Pratik eğitimin süresi öğrenci sayısına göre 2-3 gün arasında, toplam eğitim ise yaklaşık 1 hafta sürmektedir . Eğitim boyunca tüm uçuş ekipmanları FLY Anatolia Uçuş Okulu tarafından karsılanmaktadır.Yamaç paraşütü P2 belgesi nedir?
Yamaç paraşütü P2 belgesi nedir?Yamaç paraşütü eğitimlerinde başlangıç belgesi olan P2 belgesi, THK tarafından hem teorik eğitimlerin hem de 20 civarında alçak uçuşların yapıldığı ve 15-20 gün süren eğitimler sonunda verilen belgedir. Bu eğitim sürecinde en temel eğitim olan yer eğitimleri verilir.
Paraşüt eğitimi nasıl alınır?
Yamaç Paraşütü Eğitiminin ilk adımı Başlangıç P1- P2 eğitimidir. Yaklaşık 7-15 gün süren başlangıç eğitiminde öğrencilere teorik dersler verilmekte ve yerde uygulamalı dersler ile THK Yamaç Paraşütü kursunda temel kuralları öğretilmektedir. Kurs süresince yaklaşık 20 sorti uçuşu yapılmaktadır.Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi kaç seviye?
Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi kaç seviye?Yamaç paraşütü eğitimleri ve pilotaj seviyesi, faklı kuruluşlarca değişik isimlerde adlandırılmakla birlikte genelde dört aşama/seviyeden oluşur. Bu seviyeler Başlangıç Pilotu (P2), Kulüp Pilotu (P3), Pilot (P4) ve Deneyimli Pilot (P5) olarak adlandırılır.
P2 pilotu nedir?
P2, Acemi pilot,Havada Dönüş manevralarını yapabilir ve iniş yaklaşması için gerekli olan dönüş manevraları yapabilir. Temel meteoroloji bilgisine, hava kurallarını bilir. Eğitmen ve kendinden daha tecrübeli pilotların gözetiminde nispeten kolay bölgelerde uçabilir.Yamaç paraşütü T2 belgesi nasıl alınır?
Yamaç paraşütü T2 belgesi nasıl alınır?T2 Sertifikası sadece Türk Hava Kurumu kursları tarafından verilmektedir. 6 ayda bir 30 kişilik kontenjanlarla açılır. Pilottan düzgün kalkış yapıp düzgün hedefe iniş yapması istenir. Pilotun bir tane hata yapma hakkın vardır.