Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yalin yonetim ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yalın yönetim ne demek?​

Yalın yönetim yaklaşımı, esasen işletmelerin operasyonel süreçlerinde katma değer yaratmayan faaliyetlerin azaltılarak organizasyonların yapısının müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi amacıyla sürekli iyileştirme felsefesine dayanan bir yaklaşım olarak tanımlanabilmektedir.
Yalın yöntemler nelerdir?
Yalın Üretim Teknikleri
Yalın liderlik ne demek?
Yalın bir dönüşüm stratejisidir. Değişim görevini devredemezsiniz veya yönetmeye çalışamazsınız. Bunu görünür şekilde, yalın lider olarak kendi ellerinizle, inanarak ve ekibinizi motive ederek gerçekleştirmelisiniz.

Yalın yönetimin en önemli unsuru nedir?​

Yalınlık ;Yapısında hiç bir gereksiz unsur taşımamaya ve gereksiz unsurlardan tamamen arınmaya odaklı bir ifadedir. Yalın yönetim sistemi ise ;daha iyi, hızlı ve daha ucuz; daha az mekâna,buluşa,çalışma saatine ihtiyaç duyan, israflı uygulamaları ortadan kaldıran bir sistemdir.
Yalın ürün nedir?
Yalın Üretim, ürün ve hizmet yaratma sürecini israflardan arındırıp sadeleştirerek sunulan değeri mükemmelleştirmek ve bu yolla firma karlılığını arttırmak amacını taşıyan kavram, sistem ve teknikler bütünüdür.
Yalın üretimin temel özellikleri nelerdir?
Yalın üretim örnekleri şu şekilde sıralanabilir:

Kobetsu Kaizen ne demek?​

Kobetsu Kaizen’in kelime anlamı “Odaklanmış İyileştirme Çalışması” dır. Kobetsu Kaizen’ler basit ve hemen akla gelen fikirlerden çok; bir ekip çalışmasının ürünü olan detaylı iyileştirme faaliyetleridir.
Yalın yönetim nasıl yapılır?
Yalın yönetim için neler yapılmalıdır? ( Yöneticiler ve çalışanlar işleri birlikte belirlemeli ve planlamalıdırlar. İşletme yapısı sadeleştirilmeli ve basitleştirilmelidir. Gereksiz ve katma değer yaratmayan fonksiyonlar kaldırılmalıdır. Dikey organizasyonlar yerine yatay organizasyon yapılarına geçilmelidir.
Yalın sistem yaklaşımı hangi teori ile başladı?
Sistem yaklaşımı olarak bilinen bu yeni düşünce tarzı biyolog Von Bertalanffy’nin 1920′lerde başlattığı “genel sistem teorisinden” kaynaklanmaktadır.

Yalın ne anlama geliyor?​

Yalın kelimesi TDK’ya göre, alev ve sade anlamlarına sahiptir. Süssüz ve gösterişsiz anlamlarıyla da kullanılabilen kelimelerden biridir.
Yalın düşünce felsefesi nedir?
Yalın Düşünce bir yaşam felsefesidir. İnsana Saygı ve Sürekli Gelişim kültürü çerçevesinde yaratılan ortamda yüksek motiveli, üretken, verimli, israflardan kaçınan ve mutlu bir toplumun oluşması amaçlanmaktadır.

Geri