Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yalin uretim nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yalın üretim nasıl yapılır?​

YALIN ÜRETİM TEKNİKLERİ
- Tam Zamanında Üretim.
- Tek Parçalı (Kesintisiz) Süreç Akışı
- Kanban / Çekme Sistemi.
- Proaktif (Önleyici) Yaklaşım.
- Sürekli İyileştirme ve Öğrenme (Kaizen)
- SMED (Single Minute Exchange Of Die)
- Yerinde Kalite (Jidoka) ve Görsel Yönetim.
- İş Yükünü Düzleştirme (Heijunka)
Yalın üretim hangi durumlarda kullanılır?
Yalın üretimin amacı, işletmenin israfını azaltarak müşterinin talebine duyarlı olmayı sağlamaktır. Yalın üretim müşterinin istediği kadar hızlı ve en düşük maliyetle ürün ve hizmetleri üretmeyi amaçlamaktadır.
Yalın üretim sisteminin unsurları nelerdir?
Yalın üretim, yapısında hiçbir gereksiz unsur taşımayan ve hata, maliyet, stok, işçilik, geliştirme süreci, üretim alanı, kusurlu ürün müşteri memnuniyetsizliği gibi unsurların, en aza indirgendiği ideal bir üretim sistemidir (Krafchik, 1990).

Yalın Üretim neden önemli?​

Yalın üretim hızı artırıp akış süresini azaltarak, ortaya çıkan israfları yok ederek üretimi verimli hale getirir. Tasarruf edilen kaynaklar daha fazla değer yaratacagından hem mevcut pazarlarda, hem de yeni pazarlarda gerçek yerini bulacaktır.
Yalın Uygulamalar nedir?
Yalın uygulamaların esas amacı, işletmelerde sıklıkla görülen israfları azaltmaya ve ortadan kaldırmaya çalışmaktır. Bu israfların sürekli olarak azaltılmaya ve ortadan kaldırılmaya çalışılması, maliyetlerde ve çevrim sürelerinde büyük azalışlarla sonuçlanmaktadır (Alukal, 2003: 30).
Yalın üretim modelinin özellikleri nelerdir?
Yalın üretim, envanterin ihtiyaç duyulan düzeyde düşük tutulduğu ve tam zamanında üretilesi, kalite sağlamak açısından çalışanları tarafından denetimi yapılan otonomasyon; teslimat süresi, duruş ve diğerlerinin en aza indirildiği bir sistem olarak bilinir.
Yalın üretim, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda, malzeme ve bilgiyi dönüştüren veya şekillendiren ve katma değer oluşturan faaliyet ile zaman ve kaynak kullanan ancak ürün üstüne müşteri ihtiyaçları doğrultusunda değer ilave etmeyen ve katma değer oluşturmayan faaliyeti ayırt etmeye yarar.
Yalın üretim aşamaları nelerdir?
Yalın üretim araçları
Chaku Chaku nedir?
CHAKU-CHAKU Operatör’ün sadece proses veya proseslere parça yükleme işlemini yaptığı parça boşaltma işleminin ve kontrollerin otomatik olarak yapıldığı, tek parça hat akışını sağlamak için bulunmuş bir yöntemdir. Chaku-Chaku Japon dilinde Yükle-Yükle anlamına gelmektedir.

Yalın Üretim uygulamaları nelerdir?​

Yalın üretim uygulamaları, günümüzde imalat işletmelerinin faaliyetlerinde köklü değişimler yapmak için ihtiyaç duydukları yol haritasını oluştururken sıkça başvurdukları tekniklerin bir arada kullanılmasıdır.
7 israf nedir?
7 Temel İsraf – Gereksiz Stok Bu, depolama israfını, işlenmemiş stoğa bağlı sermaye israfını, stoğu taşıma israfını, stoğu tutmak için kullanılan kapları, depolama alanının aydınlatılmasını vb. İçerir. Ayrıca, fazla stoğa sahip olmak israfları gizleyebilir.

Geri