Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yalin uretim modeli nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yalın üretim modeli nedir?​

Yalın Üretim, ürün ve hizmet yaratma sürecini israflardan arındırıp sadeleştirerek sunulan değeri mükemmelleştirmek ve bu yolla firma karlılığını arttırmak amacını taşıyan kavram, sistem ve teknikler bütünüdür.

Yalın Üretim Kaizen nedir?​

Yalın düşüncede temel bir unsur olan Kaizen, sürekli iyileştirme veya daha iyisi için değişim anlamına gelen Japonca bir kelimedir. Bir süreci inceleyerek, israfı belirleyerek ve en yüksek kaliteyi sağlayan küçük kademeli iyileştirmeler uygulayarak işi daha kolay, daha güvenli ve daha üretken hale getiren bir araçtır.
Yalın üretim uygulamaları nelerdir?
Yalın üretim uygulamaları, günümüzde imalat işletmelerinin faaliyetlerinde köklü değişimler yapmak için ihtiyaç duydukları yol haritasını oluştururken sıkça başvurdukları tekniklerin bir arada kullanılmasıdır.
Yalın uygulama nedir?
Yalın uygulamaların esas amacı, işletmelerde sıklıkla görülen israfları azaltmaya ve ortadan kaldırmaya çalışmaktır. Bu israfların sürekli olarak azaltılmaya ve ortadan kaldırılmaya çalışılması, maliyetlerde ve çevrim sürelerinde büyük azalışlarla sonuçlanmaktadır (Alukal, 2003: 30).

Standart kaizen nedir?​

Standart Kaizen: Daha çok orta seviye iyileştirmelerde kullanılır. Metodolojik olarak ilerlenir. Ekipler 3 – 4 kişiden oluşur. Kök sebep analizi yapılarak, kök nedene ulaşılır ve önlemler alınarak prosesin etkin olması sağlanır.

Kaizen sistemi nedir?​

Kaizen, belirli bir zaman diliminde müşteri memnuniyetinin arttırılması ve rekabet güçlerinin etkilenmesi amacıyla süreçlere yönelik, çalışan, süreç, zaman ve teknolojide yavaş yavaş; fakat çok sayıda hızlı bir gelişme sağlamayı ve maliyetlerde bir düşmeyi ifade eden bir kavramdır.
Yalın sistemi nedir?
Firmaların kâr amaçlı geliştirdiği, üretim esnasında israfı ortadan kaldırıp, en iyi üretim potansiyelinin meydana getirildiği sisteme Yalın Üretim Sistemi denilmektedir. Üretim esnasında maliyetin ve işçiliğinin minimuma düşürülmesi ile birlikte, kâr marjının artırılması amaçlanmaktadır.
Yalın yönetim ilkeleri nedir?
Yalın yönetim yaklaşımı, esasen işletmelerin operasyonel süreçlerinde katma değer yaratmayan faaliyetlerin azaltılarak organizasyonların yapısının müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi amacıyla sürekli iyileştirme felsefesine dayanan bir yaklaşım olarak tanımlanabilmektedir.

Geri