- Konu Yazar
Yalın sağlık Nedir?
Yalın yaklaşım, hastanelerin organizasyonunu ve yönetim şeklini değiştirebilen, hastanelerin hatalarını, bekleme sürelerini azaltarak hasta bakım kalitesini arttırmalarına imkân sağlayan, çalışanları ve yönetimi destekleyerek hizmet akışındaki engelleri ortadan kaldıran ve hasta odaklı sağlık hizmeti sunmaya imkân …Yalın hastane ne demek?
Yalın hastane ne demek?Yalın Hastane, içerisinde birçok yönetim sistemini ve verimlilik yönetimi yaklaşımlarını barındıran bir yönetim anlayışıdır. Yalın Hastane yönetiminde etkinlik ve verimlilik; süreçlerin israflardan arındırılarak kolaylaştırılmasının yanı sıra hasta ve yakınlarının memnuniyetini artırmayla sağlanabilir.
Sağlık sektöründe Kai Zen yaklaşımı nedir?
Sağlıkta artan maliyetleri ve israfı azaltmak, kaliteyi artırmak, hasta ve çalışan memnuniyetini artırmak Yalın Düşünce ve ilkeleriyle sağlanmaktadır. Sağlık hizmetlerinde en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Japonca’da KAI, değişim; ZEN ise iyi, daha iyi anlamına gelmektedir.Yalın yönetim anlayışı nedir?
Yalın yönetim anlayışı nedir?Yalın yönetim yaklaşımı, esasen işletmelerin operasyonel süreçlerinde katma değer yaratmayan faaliyetlerin azaltılarak organizasyonların yapısının müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi amacıyla sürekli iyileştirme felsefesine dayanan bir yaklaşım olarak tanımlanabilmektedir.
Yeşil Hastane ne demek?
7 Hastanelerde yeşil kavramı, kullanılan enerji ve suyun daha verimli kullanılmasını sağlamak, tüm israfları ortadan kaldırmak, çevre dostu bina tasarımları sağlayarak toplumun sağlık düzeyine olumlu katkı yapmak olarak ifade edilmektedir.Yalın üretim her toplumda uygulanabilir mi?
Yalın üretim her toplumda uygulanabilir mi?Amacına akışın hızını artırarak, maliyetleri düşürerek ve müşteri memnuniyetini artırarak ulaşır. Hızlı ve esnek bir akışa sahip olmak, çevik bir organizasyona dönüşmek yalın üretim yaklaşımının hedefidir. Yalın Üretim yaklaşımı sektör ve süreç ayrımı yapmaz, tüm sektörlerde başarı ile uygulanabilir.
Sağlık hizmetlerinde yalın yönetim nedir?
“Yalın, hastanelerin hatalarını ve hasta bekleme sürelerini azaltarak bakım kalitesini artırmalarına olanak tanıyan bir yöntemdir. Yalın, çalışanları ve hekimleri destekleyerek, yoldaki engelleri kaldıran ve onları hasta odaklı bakım hizmeti sunmaya yönlendiren bir yaklaşımdır.Kaizen çeşitleri nelerdir?
Kaizen çeşitleri nelerdir?Kaizen; izlenen yol, konu ve süre farklılıklarına göre iki kısma ayrılırlar. Bunların ilki birey öncelikli çalışmalardan oluşan Kaizen, diğeri ise ekip çalışmasına dayalı Kobetsu Kaizen’dir.