AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yalin dusuncenin 5 temel prensibi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yalın düşüncenin 5 temel prensibi nedir?​

Womack ve Daniel Jones tarafından ortaya atılmış 5 temel prensipten ve 3 temel değerden oluşan bir düşünce sistemidir. Yalın düşünce değer, değerin akışı, sürekli akış, çekme ve mükemmellik şeklinde beş temel prensip üzerine kuruludur.
Yalın organizasyon ne demektir?
Yalın organizasyon daha az girdi ile daha az zamanda daha düşük maliyetle ve daha yüksek kaliteli mal ve hizmeti üretmek demektir. Yalın organizasyonun temelini Japon MOTTAINAI anlayışı oluşturmaktadır. MUDA ‘nın bir diğer ifadeyle israfın ortadan kaldırılmasıdır.
Yalın organizasyon özellikleri nelerdir?
YALIN ORGANİZASYONLARIN YÖNETİMİ

Yalın organizasyon hangi sektörlerde kullanılır?​

Bir yalın organizasyonun temelinde, işletmenin tüm süreçlerindeki israfın yok edilmesi kavramı yatar.
Öğrenen organizasyon kavramı nedir?
Öğrenen organizasyon, Deneyime dayalı performansı geliştirme veya yeniden oluşturma sürecidir. Çalışanların öğrenmesinden faydalanılarak zaman içinde değişebilen örgüttür.
Yalın üretim sisteminin faydaları nelerdir?
YALIN ÜRETİM ‘İN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR;
Firmaların kâr amaçlı geliştirdiği, üretim esnasında israfı ortadan kaldırıp, en iyi üretim potansiyelinin meydana getirildiği sisteme Yalın Üretim Sistemi denilmektedir. Üretim esnasında maliyetin ve işçiliğinin minimuma düşürülmesi ile birlikte, kâr marjının artırılması amaçlanmaktadır.

Geri