Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yalin deger nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yalın değer nedir?​

1.Değer. Yalın Düşünce’nin başlangıç noktası “değer”dir. Değeri üretici yaratır, ama değer ancak nihai müşteri tarafından tanımlanabilir. Değeri yaratan üreticiler çoğu zaman değeri doğru tanımlayamazlar.
Yalın yönetim ne demek?
Yalın yönetim yaklaşımı, esasen işletmelerin operasyonel süreçlerinde katma değer yaratmayan faaliyetlerin azaltılarak organizasyonların yapısının müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi amacıyla sürekli iyileştirme felsefesine dayanan bir yaklaşım olarak tanımlanabilmektedir.

Yalın düşünce felsefesi nedir?​

Yalın Düşünce bir yaşam felsefesidir. İnsana Saygı ve Sürekli Gelişim kültürü çerçevesinde yaratılan ortamda yüksek motiveli, üretken, verimli, israflardan kaçınan ve mutlu bir toplumun oluşması amaçlanmaktadır.
Yalın düşüncenin temel ilkeleri nelerdir?
Yalın düşünce değer, değerin akışı, sürekli akış, çekme ve mükemmellik şeklinde beş temel prensip üzerine kuruludur.

Yalın ne anlama gelir?​

Yalın kelimesi, içinde bulunulan herhangi bir durumun sade, gösterişsiz ve süssüz olduğunu belirtmek için kullanılan kavramlardan biri olmaktadır. Yalın kelimesi aynı zamanda, çıplak olan ve kınından çıkmış gibi anlamlarda da kullanılmaktadır.
Yalın çalışma nedir?
Yalın Üretim, ürün ve hizmet yaratma sürecini israflardan arındırıp sadeleştirerek sunulan değeri mükemmelleştirmek ve bu yolla firma karlılığını arttırmak amacını taşıyan kavram, sistem ve teknikler bütünüdür.

Yalın yöntemler nelerdir?​

Yalın Üretim Teknikleri
Yalın yönetimin temel unsurları nelerdir?
Yalın yönetimin ciddiye alınması için, prensipleri tüm şirketi yönlendirmelidir….Sistematik yalın yönetim temel olarak üç ilkeye dayanır:

Yalın üretimin temel özellikleri nelerdir?​

Yalın üretim örnekleri şu şekilde sıralanabilir:
Yalın bir cümle nasıl olur?
Tek bir yargı bildiren cümlelerdir. Dolayısıyla tek yüklemi olan cümlelere basit cümle denir.

Edebiyatta yalın ne demek?​

Yalın bir cümlede düşünce ve duygular kısa ve kesin ifadelerle dile getirilir. Yalın bir metnin dil ve ifadesi sade yani süssüzdür. Ağır (anlaşılması zor) sözcüklerin kullanılması ve süslü/sanatlı bir anlatım yalınlığı bozar.
Yalın uygulamalar nelerdir?
Yalın uygulamaların esas amacı, işletmelerde sıklıkla görülen israfları azaltmaya ve ortadan kaldırmaya çalışmaktır. Bu israfların sürekli olarak azaltılmaya ve ortadan kaldırılmaya çalışılması, maliyetlerde ve çevrim sürelerinde büyük azalışlarla sonuçlanmaktadır (Alukal, 2003: 30).

Yalın ürün nedir?​

Kobetsu Kaizen ne demek?
Kobetsu Kaizen’in kelime anlamı “Odaklanmış İyileştirme Çalışması” dır. Kobetsu Kaizen’ler basit ve hemen akla gelen fikirlerden çok; bir ekip çalışmasının ürünü olan detaylı iyileştirme faaliyetleridir.

Yalın üretimin temel amacı nedir?​

Yalın üretimin amacı, işletmenin israfını azaltarak müşterinin talebine duyarlı olmayı sağlamaktır. Yalın üretim müşterinin istediği kadar hızlı ve en düşük maliyetle ürün ve hizmetleri üretmeyi amaçlamaktadır.

Geri