AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yalin araclar nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yalın araçlar nedir?​

Hali hazırda alışıla gelmiş siparişin imalatın ilk prosesine verilerek üretilen yarı mamullerin bir sonraki aşamaya gönderilmesi yerine, siparişin sevkiyata (yani son aşamaya) verilerek sevkiyatın ihtiyacı olan ürünleri bir önceki imalat prosesinden istemesi sistemine dayanır.

Chaku Chaku nedir?​

CHAKU-CHAKU Operatör’ün sadece proses veya proseslere parça yükleme işlemini yaptığı parça boşaltma işleminin ve kontrollerin otomatik olarak yapıldığı, tek parça hat akışını sağlamak için bulunmuş bir yöntemdir. Chaku-Chaku Japon dilinde Yükle-Yükle anlamına gelmektedir.
Yalın düşünce felsefesi nedir?
Yalın Düşünce bir yaşam felsefesidir. İnsana Saygı ve Sürekli Gelişim kültürü çerçevesinde yaratılan ortamda yüksek motiveli, üretken, verimli, israflardan kaçınan ve mutlu bir toplumun oluşması amaçlanmaktadır.
Yalın üretimin temel unsurları nelerdir?
Yalın üretim, yapısında hiçbir gereksiz unsur taşımayan ve hata, maliyet, stok, işçilik, geliştirme süreci, üretim alanı, kusurlu ürün müşteri memnuniyetsizliği gibi unsurların, en aza indirgendiği ideal bir üretim sistemidir (Krafchik, 1990).

Kanban sistemi ne demek?​

En basit haliyle kanban sistemi üretim akışı içerisindeki bir sonraki operasyonun ihtiyaç duyduğu miktarda malzemeyi, ihtiyaç duyduğu zamanda kendisinden bir önceki operasyondan çekmesidir. Aynı şekilde bir önceki operasyonda, bir sonraki operasyonun çektiği malzeme kadar üretimi gerçekleştirmektedir.

Yalın Düşünce hangi alanlarda kullanılır?​

Yalın Düşünce ilaç, alüminyum, demir çelik dahil her tür üretim sektöründe; hastaneler, sigorta şirketleri, bankalar, eğitim kurumları dahil hizmet sektöründe; Sivil Toplum Örgütleri; ister özel, ister kamu kuruluşu olsun her türlü şirket, kurum, kuruluş ve organizasyonun başarısının, etkinliğinin artırılmasında …
Yalın üretim yöntemleri nelerdir?
YALIN ÜRETİM TEKNİKLERİ

Geri