Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
Yarım paket margarin (125 gram) yahut tereyağı
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
İsteğe nazaran;
Tarçın
Hindistan cevizi
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tencereye yağı koyup eritelim.
Yağımız eridikten sonra unu ek edelim ve kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
Un kokusu çıktıktan sonra karıştıra karıştıra sütü ekleyelim.
Sonra şekeri ilave edelim ve kıvam alana kadar karıştıralım.
Koyu kıvamlı muhallebimizi ocaktan alalım ve vanilya ekleyelim. Şayet topaklanma olursa mikser ile çırpabiliriz.
Bir borcam alalım ve borcamı ıslatalım, muhallebimizi dökelim.
Birinci sıcaklığı geçtikten sonra streç sinema ile borcamı saralım ve buzdolabına atalım.
Soğuk nefis yalancı tavuk göğsü tatlımızı kesip isteğe nazaran tarçın yahut hindistan cevizi ile servis edelim. Afiyet olsun.
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
Yarım paket margarin (125 gram) yahut tereyağı
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
İsteğe nazaran;
Tarçın
Hindistan cevizi
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tencereye yağı koyup eritelim.
Yağımız eridikten sonra unu ek edelim ve kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
Un kokusu çıktıktan sonra karıştıra karıştıra sütü ekleyelim.
Sonra şekeri ilave edelim ve kıvam alana kadar karıştıralım.
Koyu kıvamlı muhallebimizi ocaktan alalım ve vanilya ekleyelim. Şayet topaklanma olursa mikser ile çırpabiliriz.
Bir borcam alalım ve borcamı ıslatalım, muhallebimizi dökelim.
Birinci sıcaklığı geçtikten sonra streç sinema ile borcamı saralım ve buzdolabına atalım.
Soğuk nefis yalancı tavuk göğsü tatlımızı kesip isteğe nazaran tarçın yahut hindistan cevizi ile servis edelim. Afiyet olsun.
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı