Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı tereyağı
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Yapılışı
Tereyağı ve unu tenceremize alıp hafif unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. (fazla kavurup unu kahverengi hale getirmeyelim)
Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyip süratli hızlı çırpıcı ile çırpıyoruz. (eğer topaklanma oluyorsa blender kullanabilirsiniz. )
Şekeri ve vanilini ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Evvelce ıslatılmış borcama tatlımızı döküyoruz.
Ve isteğe bağlı üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Hafif ılıyınca hoop dolaba koyuyoruz.
Afiyet olsun .
1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı tereyağı
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Yapılışı
Tereyağı ve unu tenceremize alıp hafif unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. (fazla kavurup unu kahverengi hale getirmeyelim)
Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyip süratli hızlı çırpıcı ile çırpıyoruz. (eğer topaklanma oluyorsa blender kullanabilirsiniz. )
Şekeri ve vanilini ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Evvelce ıslatılmış borcama tatlımızı döküyoruz.
Ve isteğe bağlı üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Hafif ılıyınca hoop dolaba koyuyoruz.
Afiyet olsun .