Yalancı Tavuk Göğsü

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı tereyağı

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Yapılışı

Tereyağı ve unu tenceremize alıp hafif unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. (fazla kavurup unu kahverengi hale getirmeyelim)
Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyip süratli hızlı çırpıcı ile çırpıyoruz. (eğer topaklanma oluyorsa blender kullanabilirsiniz. )
Şekeri ve vanilini ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Kaynadıktan sonra altını kısıp bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Evvelce ıslatılmış borcama tatlımızı döküyoruz.
Ve isteğe bağlı üzerine hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Hafif ılıyınca hoop dolaba koyuyoruz.
Afiyet olsun .
 
Geri
Üst