AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yalancı Tavuk Göğsü

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
259 gram tereyağı (isteğe nazaran margarin ile de karıştırabilirsiniz)
3 su bardağı un
2,5 su bardağı şeker
2 lt süt
2 paket vanilya
Ara katları için:
Lotus bisküvi
1 paket krema
1 paket sütlü çikolata (120 gr)

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben birinci olarak tencereye tereyağını alıp ve kısık ateşte yağı evvel erittim.
Yağ eridikten sonra da üzerine unu ek edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 6-7 dakika karıştırarak kavuralım.
Tel çırpıcıyla unumuzu kavurursak topaklanma olmayacaktır.
Üzerine şekeri ilave edip,muhallebimiz kıvam alıp yoğunlaşana kadar da karıştıralım.
Katılaşan muhallebimizi ocaktan alalım, sonrasında vanilya ek ederek ben 4-5 dakika da mikserle çırptım mikser daha akıcı yapıyor.
Hazırladığım muhallebiyi ben borcama değil de kuplara servisini yaptım. Görseli daha çok hoşuma gidiyor.
Kuplardaki en alt tabana muhallebiyi eşit ölçüde dağıttım.
Bir üstüne krema ile eritmiş olduğum sütlü çikolatadan döküp hepsini eşitlemiş oldum.
Rondodan geçirmiş olduğum lotus bisküvi’den hepsine koydum.
Son olarak da olağan çikolatayla süsledim. Süslemenin içeriği büsbütün size kalmış.Afiyet olsun
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst