AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yalancı Tavuk Göğsü (Lotuslu)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yalancı Tavuk Göğsü (Lotuslu) Tanımı İçin Malzemeler
1 lt süt
125 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Üzeri için;
Lotus kreması
Lotus bisküvi
(üzeri için dilerseniz tarçın yahut çikolatada kullanabilirsiniz)
(isteğe bağlı damla sakız ekleyin, ben eklemedim)

Yalancı Tavuk Göğsü (Lotuslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tereyağını eritin.
Unu ekleyin ve 5 dk kadar kavurun.
Sütü ekleyin ve akabinde şekeri ekleyip çırpıcı ile süratlice karıştırın.
Krema kaynayınca ocaktan alın.
Vanilyayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Kremayı mikser ile 7-8 dk çırpın. ( bu kısım kıymetli, kesinlikle çırpın).
Orta uzunluk borcamın altını azıcık su ile ıslatın.
Kremayı borcama ek edin.
Ilıyınca streç sinema sarıp soğuması için 1 saat dolaba kaldırın.
Lotus kremayı eritin ve tatlının üzerine ek edin. Kırılmış bisküvi ile kaplayın.
2 -3 saat dolapta soğusun.
Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Yalancı Tavuk Göğsü (Lotuslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst