- Konu Yazar
- #1
Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
1 paket tuzsuz etimek
Çikolata sosu için;
1 paket çikolata sosu
2 su bardağı süt
Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, un ve şekeri alıp orta ateşte karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
Muhallebimiz piştikten sonra altını kapatıp 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin ile vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
Sonrasında kremşantimizi 1 litre süt ile çırpalım ve muhallebimize ekleyip mikser ile güzelce çırpalım.
Bu kademede etimekleri muhallebimizin içine koyup karıştırabilir ya da koymak istediğiniz kaba nazaran 1 yahut yarım etimek gelecek halde kırıp üstüne muhallebi ekleyebilirsiniz. Lakin muhallebinin içine kırıldığında çok daha çabuk yumuşuyor.
Muhallebi ve etimekleri hazırlayıp porsiyonladıktan sonra çikolata sosumuzu 2 su bardağı süt ile orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başladığında altını kısıp 2-3 dakika daha pişirin, karıştırmaya devam edelim ki kabuk tutmasın.
Son olarak çikolata sosumuz ılındıktan sonra da muhallebimizin üstüne döküp yalancı profiterolümüzü tamamlayalım.
Not 1: Muhallebi büsbütün soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 1 gece bekletirseniz içindeki etimekler yumuşuyor ve daha lezzetli oluyor.
Not 2: Benim üzere muhallebisinin daha sıvı kıvamlı seviyorsanız muhallebi ve krem şantiye eklediğiniz sütü göz kararı olarak bir tık daha arttırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
1 paket tuzsuz etimek
Çikolata sosu için;
1 paket çikolata sosu
2 su bardağı süt
Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, un ve şekeri alıp orta ateşte karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
Muhallebimiz piştikten sonra altını kapatıp 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin ile vanilyamızı ekleyip karıştıralım.
Sonrasında kremşantimizi 1 litre süt ile çırpalım ve muhallebimize ekleyip mikser ile güzelce çırpalım.
Bu kademede etimekleri muhallebimizin içine koyup karıştırabilir ya da koymak istediğiniz kaba nazaran 1 yahut yarım etimek gelecek halde kırıp üstüne muhallebi ekleyebilirsiniz. Lakin muhallebinin içine kırıldığında çok daha çabuk yumuşuyor.
Muhallebi ve etimekleri hazırlayıp porsiyonladıktan sonra çikolata sosumuzu 2 su bardağı süt ile orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başladığında altını kısıp 2-3 dakika daha pişirin, karıştırmaya devam edelim ki kabuk tutmasın.
Son olarak çikolata sosumuz ılındıktan sonra da muhallebimizin üstüne döküp yalancı profiterolümüzü tamamlayalım.
Not 1: Muhallebi büsbütün soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 1 gece bekletirseniz içindeki etimekler yumuşuyor ve daha lezzetli oluyor.
Not 2: Benim üzere muhallebisinin daha sıvı kıvamlı seviyorsanız muhallebi ve krem şantiye eklediğiniz sütü göz kararı olarak bir tık daha arttırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı