SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Yalancı Profiterol (Kaşık Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker (200ml damak tadınıza nazaran azaltıp arttırabilirsiniz)
3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
2 adet yumurta sarısı
1 paket kedi lisanı bisküvi (24adet)
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
Çikolata sos için:
200ml krema
100gr çikolata
Yalancı Profiterol (Kaşık Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kremşanti ve 1 çay bardağı süt hariç bütün gereçleri tencereye alıyoruz ve göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Pişen muhallebiyi orta sıra karıştırarak ılıtıyoruz daha sonra uygunca soğuyana kadar dolapta bekletiyoruz.
Soğuyan muhallebiye kremşanti ve sütü ek edip çırpıyoruz.
Kırdığımız kedi lisanı bisküviyi muhallebiye katıp güzelce karıştırıyoruz ve kaselere alıyoruz.
Kremayı çikolata ile birlikte karıştırıp ılıtıyoruz ve muhallebinin üzerine döküyoruz.
Dilediğimiz biçimde süsleyip servis ediyoruz.
Yalancı Profiterol (Kaşık Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 su bardağı şeker (200ml damak tadınıza nazaran azaltıp arttırabilirsiniz)
3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
2 adet yumurta sarısı
1 paket kedi lisanı bisküvi (24adet)
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
Çikolata sos için:
200ml krema
100gr çikolata
Yalancı Profiterol (Kaşık Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kremşanti ve 1 çay bardağı süt hariç bütün gereçleri tencereye alıyoruz ve göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Pişen muhallebiyi orta sıra karıştırarak ılıtıyoruz daha sonra uygunca soğuyana kadar dolapta bekletiyoruz.
Soğuyan muhallebiye kremşanti ve sütü ek edip çırpıyoruz.
Kırdığımız kedi lisanı bisküviyi muhallebiye katıp güzelce karıştırıyoruz ve kaselere alıyoruz.
Kremayı çikolata ile birlikte karıştırıp ılıtıyoruz ve muhallebinin üzerine döküyoruz.
Dilediğimiz biçimde süsleyip servis ediyoruz.
Yalancı Profiterol (Kaşık Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı