Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yalancı Profiterol (Kaşık Tatlısı)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yalancı Profiterol (Kaşık Tatlısı) Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker (200ml damak tadınıza nazaran azaltıp arttırabilirsiniz)
3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
2 adet yumurta sarısı
1 paket kedi lisanı bisküvi (24adet)
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
Çikolata sos için:
200ml krema
100gr çikolata

Yalancı Profiterol (Kaşık Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kremşanti ve 1 çay bardağı süt hariç bütün gereçleri tencereye alıyoruz ve göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Pişen muhallebiyi orta sıra karıştırarak ılıtıyoruz daha sonra uygunca soğuyana kadar dolapta bekletiyoruz.
Soğuyan muhallebiye kremşanti ve sütü ek edip çırpıyoruz.
Kırdığımız kedi lisanı bisküviyi muhallebiye katıp güzelce karıştırıyoruz ve kaselere alıyoruz.
Kremayı çikolata ile birlikte karıştırıp ılıtıyoruz ve muhallebinin üzerine döküyoruz.
Dilediğimiz biçimde süsleyip servis ediyoruz.
Yalancı Profiterol (Kaşık Tatlısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst