Yalancı Göbete Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt (Ilık)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
İç materyal için;
300 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 patates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Yalancı Göbete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben mutfak şefi kullandım. Evvel sıvı materyalleri koydum ununu denetimli ek ederek yumuşak bir hamur hazırladım.
İçi için tavaya evvel yağ konularak küçük doğranan soğanlar kavrulur.
Patatesler minik doğranıp, soğanlara ek edilir.
Salça, kıyma, tuz ve karabiber ek edilerek kavrulur.
Hazırlanan hamur iki modüle ayrılıp, yuvarlak tepsi büyüklüğünde açılıp tepsinin altına konulur.
Üzerine hazırlanan iç yayılıp ikinci hamur kesimi üzerine konulur.
Hamurun kenarları kapatılıp ortasından küçük bir delik açılarak 160 derecede 1 saat pişirilir. Afiyet olsun.
Yalancı Göbete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt (Ilık)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
İç materyal için;
300 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 patates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Yalancı Göbete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben mutfak şefi kullandım. Evvel sıvı materyalleri koydum ununu denetimli ek ederek yumuşak bir hamur hazırladım.
İçi için tavaya evvel yağ konularak küçük doğranan soğanlar kavrulur.
Patatesler minik doğranıp, soğanlara ek edilir.
Salça, kıyma, tuz ve karabiber ek edilerek kavrulur.
Hazırlanan hamur iki modüle ayrılıp, yuvarlak tepsi büyüklüğünde açılıp tepsinin altına konulur.
Üzerine hazırlanan iç yayılıp ikinci hamur kesimi üzerine konulur.
Hamurun kenarları kapatılıp ortasından küçük bir delik açılarak 160 derecede 1 saat pişirilir. Afiyet olsun.
Yalancı Göbete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı