Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı İçin Gereçler
Mantısı için;
5 adet milföy
250 gram kıyma
1 adet orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
6 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kadar ezilmiş sarımsak (1 diş kadar)
Sosu için;
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber (ben tercihen 1 çay kaşığı domates salçası ve 1 çay kaşığı biber salçası da ekledim)
Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Milföylerimizin buzları çözüldükten sonra görseldeki üzere dilimliyoruz.
Yoğurma kabının içerisine doğradığımız soğanları ve kıymayı alıp üzerine baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Tekrar görseldeki üzere kıymaları milföylerin üzerine paylaştırıyoruz ve kapatıyoruz, birbirine değmeyecek formda tepsiye dizip 220° fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Ben biraz fazla tutmuşum o yüzden biraz esmerleşti siz dikkat edin .
Pembeleşen mantılarımızı fırından çıkarıyoruz.
Birinci sıcağa çıkan mantılarımıza sarımsaklı yoğurdumuzu ve tereyağlı sosumuzu ekliyoruz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.Fotoğraflarınızı bekliyorum
Sıhhatle kalın
Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Mantısı için;
5 adet milföy
250 gram kıyma
1 adet orta uzunluk soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
6 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kadar ezilmiş sarımsak (1 diş kadar)
Sosu için;
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber (ben tercihen 1 çay kaşığı domates salçası ve 1 çay kaşığı biber salçası da ekledim)
Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Milföylerimizin buzları çözüldükten sonra görseldeki üzere dilimliyoruz.
Yoğurma kabının içerisine doğradığımız soğanları ve kıymayı alıp üzerine baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Tekrar görseldeki üzere kıymaları milföylerin üzerine paylaştırıyoruz ve kapatıyoruz, birbirine değmeyecek formda tepsiye dizip 220° fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Ben biraz fazla tutmuşum o yüzden biraz esmerleşti siz dikkat edin .
Pembeleşen mantılarımızı fırından çıkarıyoruz.
Birinci sıcağa çıkan mantılarımıza sarımsaklı yoğurdumuzu ve tereyağlı sosumuzu ekliyoruz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.Fotoğraflarınızı bekliyorum
Sıhhatle kalın
Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı