SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Yalancı Boşnak Mantısı (Patatesli) Tanımı İçin Malzemeler
8 adet milföy hamuru
4 adet patates
2 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 er tutam tuz, pulbiber, karabiber
Sıvı yağ
Üzeri için;
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Pulbiber
Yalancı Boşnak Mantısı (Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri haşlayalım ve çatal ile ezelim.
Tavaya sıvı yağı alarak küpler halinde doğranan soğanı alıp kavuralım.
Kavrulunca salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
En son patatesleri ve baharatları ekleyerek 4-5 dakika kavurup ocağı söndürelim, soğumaya bırakalım.
Milföy hamurlarının her bi karesini 4 eşit modül olacak halde keselim.
Ortasına hazırlamış olduğumuz iç harcımızdan yerleştirip mantı formunda kapatalım.
Fırın kabını yağlayarak düz kısım üstte kalacak formda mantıları yerleştirelim.Çok sık dizmemeye dikkat edelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
O pişerken sosumuzu hazırlayalım.
Sos tavasına tereyağını alarak eritelim, akabinde salçayı ve baharatları ekleyerek kavuralım.
3 yemek kaşığı kadar su ekleyerek sosumuzu açtıralım, fokurdayınca ocağı söndürelim.
Pişen mantıların üzerine evvel sarımsaklı yoğurdu arkasında hazırlanan sosu gezdirelim.Afiyet olsun.
Yalancı Boşnak Mantısı (Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
8 adet milföy hamuru
4 adet patates
2 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 er tutam tuz, pulbiber, karabiber
Sıvı yağ
Üzeri için;
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Pulbiber
Yalancı Boşnak Mantısı (Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri haşlayalım ve çatal ile ezelim.
Tavaya sıvı yağı alarak küpler halinde doğranan soğanı alıp kavuralım.
Kavrulunca salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
En son patatesleri ve baharatları ekleyerek 4-5 dakika kavurup ocağı söndürelim, soğumaya bırakalım.
Milföy hamurlarının her bi karesini 4 eşit modül olacak halde keselim.
Ortasına hazırlamış olduğumuz iç harcımızdan yerleştirip mantı formunda kapatalım.
Fırın kabını yağlayarak düz kısım üstte kalacak formda mantıları yerleştirelim.Çok sık dizmemeye dikkat edelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
O pişerken sosumuzu hazırlayalım.
Sos tavasına tereyağını alarak eritelim, akabinde salçayı ve baharatları ekleyerek kavuralım.
3 yemek kaşığı kadar su ekleyerek sosumuzu açtıralım, fokurdayınca ocağı söndürelim.
Pişen mantıların üzerine evvel sarımsaklı yoğurdu arkasında hazırlanan sosu gezdirelim.Afiyet olsun.
Yalancı Boşnak Mantısı (Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı