AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yakininizda bilinmeyen aksesuar saptandi ne demek?

Editör

Yeni Üye

Yakınınızda bilinmeyen aksesuar saptandı ne demek?​

AirPods veya bir Bul ağı aksesuarı algılanırsa ve Bul uygulaması o anda bu nesnelere ya da sunucuya bağlanmakta sorun yaşıyorsa şu uyarı görüntülenir: Bilinmeyen Aksesuar Algılandı. Bu uyarı, yakınınızda bir AirTag algılandığında değil, yalnızca AirPods veya bir Bul ağı aksesuarı algılandığında görüntülenir.

YÖK denkliği olmayan diploma ne işe yarar?​

Özel sektörde diplomanızın YÖK onaylı olmasının hiçbir önemi yoktur. Mesleğiniz , iş deneyiminiz, bireysel özellikleriniz dikkate alınacaktır. Buna ek olarak, yurtdışında eğitim almış olmanız özellikle bir avantaj olarak değerlendirilecek, yabancı dil bilmeniz de sizi çok daha tercih edilir hale getirecektir.

AirTag mesafesi ne kadar?​

AirTag mesafesi ne kadar?
Takip cihazlarınızı herhangi bir eşyanıza tutturabiliyor ve hatta çocuğunuza verebiliyorsunuz. Bluetooth teknolojisi ile 120 metreye kadar takip mesafesi sunan cihazlar ücretli bir servise bağlı GPS desteği kullanırsa bu kez sınırsız bir takip mesafesi ortaya çıkıyor.

Denklik nasıl öğrenilir?​

Denklik nasıl öğrenilir?
Başvuru yapacaklar, “https://okultanima.yok.gov.tr” internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak sorgulayabiliyor. Sorgulanan yükseköğretim kurumunun YÖK’ün tanıma listelerinde yer alması halinde, başvuru sahibi denklik belgesini alabilecek.

iPhone tag ne demek?​

Air Tag, slogandan anlaşılabileceği üzere takip cihazı işlevi görüyor. Tag kelimesi Türkçede etiket olarak karşılık buluyor. Adını buradan alan izleme cihazı, küçük daire şeklinde bir etiket ve yalnızca iPhone kullanıcıları için fayda sağlıyor.

AirTag zararlı mı?​

‘AirTag değerli eşyaları hırsızlardan korumak için kullanılabilir mi? ‘ de son dönemde sıkça sorulan sorular arasında. Ancak Apple AirTag’in hayatı kolaylaştırmak için geliştirilen bir cihaz olduğunun altını çiziyor ve hırsızlığa karşı herhangi bir koruma vaadinde bulunmuyor.

YÖK denkliği yoksa ne olur?​

YÖK denkliği yoksa ne olur?
Eğer diploma Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmıyorsa Türkiye’de hiçbir geçerliliği yok. Yurt dışından mezun olan kişi, diplomasını Türkiye’de de geçerli hale getirmek istiyorsa YÖK’ten Diploma Denklik Belgesi alması gerekiyor.

Türkiye’de hangi üniversitelerin diplomaları yurtdışında geçerli?​

Türkiye’de hangi üniversitelerin diplomaları yurtdışında geçerli?
Türkiye’de Mavi Diploma Veren Üniversiteler
- İstanbul Aydın Üniversitesi.
- İzmir Ekonomi Üniversitesi.
- İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
- İstanbul Bilgi University.
- İstanbul Üniversitesi.
- Kafkas Üniversitesi.
- Karabük Üniversitesi.
- Karadeniz Teknik Üniversitesi.

AirTag kaç metreye kadar çeker?​

100 metrelik kapsama alanı olan cihaz, bu alandan çıktıktan sonra farklı bir iPhone onu görene kadar işlevini yitirmiş oluyor. Üstelik AirTag’in tam konum bulma özelliğinden en verimli şekilde faydalanabilmek için iPhone 11 ve üzeri bir cihazınızın olması gerekiyor.

AirTag kaç saat?​

TEKLİ VEYA 4’LÜ PAKETLE SATILIYOR 11 gram ağırlığındaki AirTag, suya karşı 30 dakikaya kadar maksimum 1 metre derinlikte dayanıklı olarak geliştirilmiş. Yerleşik hoparlör ve ivmeölçer ile donatılan AirTag, tekli paket ve 4’lü paket olarak satılıyor.

Anabin denklik nasıl bakılır?​

Anabin denklik nasıl bakılır?
Almanya’da denkliği bulunan liseleri öğrenmek için https://anabin.kmk.org/no_cache/filter/institutionen.html adresi üzerinden ülkeyi Türkiye ve eğitim kurumunu lise seçerek filtreleme yapılabilmektedir. ZAB Anabin veri tabanı Almanya diploma denklik sorgulama için kullanılmaktadır.

Denklik sınavı zor mu?​

Denklik sınavı zor mu?
Şöyle ki yükseköğretim kuruluna diploma denklik belgesi almak üzere başvuran ancak sınava girebileceğine dair yükseköğretim kurulu kararı bulunmayan adaylar sınava talepleri dâhilinde başvuru yapabilirler. Diploma denklik başvuruları reddedilen adaylar sınavlara giremezler. Bir bakıma da sınav zor diyebiliriz.

Apple tag ne işe yarar?​

AirTag ile eşyalarınızı bulmak inanılmaz kolay hale geliyor. Birini anahtarlarınıza takın, diğerini sırt çantanıza atın. Ve Bul uygulamasıyla eşyalarınızın nerede olduğunu görün. haberdar olabiliyorsunuz.

Apple de tag ne demek?​

Apple, Air Tag isimli yeni bir teknolojiyi kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Bir takip cihazı olarak kullanılan Air Tag anahtarlık gibi kaybolma ihtimali bulunan eşyalara takılarak takibinin yapılmasını sağlamaktadır.

AirTag şarjı kaç gün gidiyor?​

AirTag şarjı kaç gün gidiyor?
PİLİ YAKLAŞIK BİR YIL GİDİYOR Standart bir pille bir yıllık bir çalışma süresi olan AirTag, pilinin ne zaman değiştirilmesi gerektiğini de iPhone üzerinden bildiriyor.

"Bilinmeyen aksesuar saptandı" uyarısı, Apple cihazları arasında bir iletişim sorunu olduğunda ortaya çıkan bir durumu ifade eder. Bu uyarı genellikle AirPods veya Bul ağı aksesuarı algılandığında ve bağlantı sorunu yaşandığında görüntülenir. Örneğin, Bul uygulaması bu cihazlara bağlanamıyorsa ya da sorun yaşıyorsa bu uyarı karşınıza çıkabilir. Uyarı, bir AirTag algılandığında değil, sadece AirPods veya Bul ağı aksesuarları algılandığında belirir.

AirTag ise Apple ürünleri arasında kaybolan eşyaları bulma amacıyla kullanılan bir takip cihazıdır. Bluetooth teknolojisi sayesinde 120 metreye kadar takip mesafesi sunabilen cihaz, ücretli bir GPS servisine bağlandığında sınırsız takip mesafesi sağlayabilir. AirTag'in özelliklerinden biri de sahip olduğu pil ile yaklaşık bir yıl boyunca çalışabilmesidir.

YÖK denkliği olmayan bir diploma özel sektörde pek fazla geçerliliğe sahip değildir. Ancak yurtdışında eğitim almış olmanın ve yabancı dil bilgisine sahip olmanın avantaj sağlayabileceği unutulmamalıdır. YÖK denkliğine sahip olmayan bir diploma eğer YÖK tarafından tanınmıyorsa Türkiye'de geçerliliği bulunmamaktadır. Yurt dışından mezun olan kişilerin diplomalarını Türkiye'de geçerli hale getirebilmek için YÖK'ten Diploma Denklik Belgesi almaları gerekmektedir.

Anabin ise Almanya'da denkliği bulunan liseleri öğrenmek için kullanılan bir veritabanıdır. Anabin veritabanı üzerinden ülke ve eğitim kurumu seçilerek Almanya'da denkliği bulunan liseler hakkında bilgi alınabilir.

Diploma denklik sınavlarının zorluk derecesi, başvurulan ülkenin kriterlerine ve belirlenen şartlara göre değişebilir. Diploma denklik belgesi almak isteyen adayların genellikle belirli bir düzeyde dil bilgisine, eğitim düzeyine ve belgelerin doğruluğuna sahip olmaları beklenir. Diploma denklik sınavlarına giriş yapabilmek için bazı belgelerin hazırlanması ve başvuru sürecinin takip edilmesi gerekebilir.

Geri