AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yakinimin hangi hastanede oldugunu ogrenme?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yakınımın hangi hastanede olduğunu öğrenme?​

Yakınlarının hangi hastanede olduğunu öğrenebilmek için SGK’dan yardım alınmalıdır. Kişilerin SGK üzerinden bilgi talep edebilmesi için, yakınlarının TC kimlik numaralarını bilmesi gerekiyor. Sadece isim bilgisiyle herhangi bir bilgi talebi gerçekleştirilemiyor.

Hasta ziyareti nasıl yapılır?​

» Her hasta başında ikiden fazla ziyaretçi olmamalı ve diğer hastaları rahatsız edecek derecede YÜKSEK SESLE KONUŞULMAMALIDIR. » ZİYARETE GELİRKEN HEDİYE OLARAK YİYECEK VE CANLI ÇİÇEK GETİRMEYİNİZ. » Hasta başında herhangi bir şey yenilip içilmemeli, aynı odada kalan diğer hastalara da herhangi bir gıda verilmemelidir.
Hastaneden hastaneye sevk nasıl olur?
G Sağlık hizmeti sunucularınca sevkler, Kurum bilgi işlem sistemi üzerinden elektronik olarak düzenlenmesi sağlanıncaya kadar SUT eki “Hasta Sevk Formu” (EK-2/F) ile veya bu formda istenilen bilgilerin yer aldığı belge tanzim edilerek yapılacaktır.
Hastane kayıtları nasıl öğrenilir?
e-Nabız sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerine vatandaşların ve sağlık profesyonellerinin internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri bir uygulamadır.

Hastaneye hasta ziyaretine giderken ne alınır?​

Geçmiş Olsun Hediyeleri:

Hasta birini ziyarete gittiğimizde iyileşmesini dileyerek ne söylenir?​

Resul-i Ekrem hastaları ziyaret ettiğinde sağ eliyle hastanın alnını sıvazlar, hastanın elini kendi elinin içine alır, şefkatle hatırını sorar: “Geçmiş olsun, inşallah hastalığın günahlarını temizler” buyurur ve “Ey insanların Rabbi! Bu hastalığı gider, şifa ver; Sen şifa verensin. Senin şifandan başka bir şifa yoktur.
Hasta ziyareti ne kadar sürmeli?
· Ziyaret saati kısa tutulmalıdır. Hasta odasında sadece 5-10 dakika kalınmalıdır. · Her hasta başında ikiden fazla ziyaretçi olmamalıdır. · Ziyaret esnasında; hasta yataklarına oturulmamalıdır.
 
Geri
Üst