AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Gibi Yumuşacık)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Üzere Yumuşacık) Tanımı İçin Gereçler
1,5 kg kemikli koyun eti
2 baş soğan
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı salça
Gereğince tuz
Azıcık zeytin yağı (Salçayı kavurmak için)
Gereğince sıcak su

Yahni Yemeği (Koyun Etinden Düdüklü Tencerede Lokum Üzere Yumuşacık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Düdüklü tencereye doğranmış koyun eti ve 2 baş doğranmış soğanları katıp kavuralım mühürlenmiş olur.
Etin suyu çekince farklı bir kapta az zeytin yağıyla 2 yemek kaşığı salçayı kavurup düdüklü tencereye ek edelim.
Gereğince sıcak su, tuz, kekik katıp karıştırıp düdüklü tencerenin kapağını kapatalım. Ocağı evvel orta harlı sonra kısıkta 45 dakika pişirelim.
Düdüklü tencere herkesin farklı pişirebilir benimki 45 dakika da pişirdi. Pişirmek isteyenlere tavsiye ederim düdüklüde pişirmek hem vakitten tasarruf hem yumuşak pişirir hem ocaktan tasarruf bir o kadarda lezzetli. Afiyet olsun
Not Salçayı ayrıyeten kavurmamın sebebi salça kokusunun olmaması için daha lezzetli olması içindir.
 
Geri
Üst