AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yahni hangi etten yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yahni hangi etten yapılır?​

Bu yemeği tercihinize bağlı olarak, dana veya kuzu eti ile yapabilirsiniz. Et yahni yemeğine eklenen su, sıcak olmalıdır. Soğuk su etlerin sertleşmesine sebebiyet verebilir. Yemek, kısık ateşte soğan ve etler yumuşayana ve özleşene kadar pişirilmelidir.

Papaz Yahnisi hangi etten yapılır?​

Papaz Yahnisi hangi etten yapılır?
Afiyetler olsun. Not : Yemek dana eti ile de olur ama koyun -kuzu eti ile daha lezzetli olur.

Yahniye hangi baharatlar atılır?​

Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Kıvam ve lezzet vermesi için arada tereyağı ekleyin.

Dana eti yahnisi nasıl yapılır?​

Dana eti yahnisi nasıl yapılır?
Anne Usulü Dana Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye etleri koyalım .
- Suyu salıp çekene kadar pişirelim.
- Diğer tencereye yağları koyalım.
- Soğanı, sarımsağı ,biberleri ,salçayı, ekleyip karıştıralım.
- Sonra patatesi havucu, domatesi koyup yine karıştıralım .
- Tuz, baharatları ekleyelim.
- Etleri ekleyelim bir karıştıralım.

Tavuklu papaz yahnisi nasıl yapılır?​

Tavuklu Papaz Yahnisi Tarifi’nin Yapılışı: Tencereye tavuk etlerini alın. Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun. 2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun. Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

Yahniye tuz ne zaman atılır?​

Yahniye tuz ne zaman atılır?
Ete tabii ki de tuz atılır 🙂 Fizikte osmoz kuralı der ki; tuz, içine giren her şeyin suyunu çeker. Bu fizik kuralından dolayı ızgara ya da tava yapılacak et tuzlanarak ocağa koyulduğunda, tuz etin üzerinde bir set oluşturarak etin suyunun çıkmasını engeller.

Oktay Usta’dan yahni nasıl yapılır?​

Et Yahnisi Tarifi Etleri tencereye alıp iyice kavuralım. Arpacık soğan ve sarımısakların kabuklarını soyup bütün halde tencereye alalım. Bütün baharatları ve tuzu ekleyip 5-10 dakika daha kavuralım. 5 bardak sıcak su ve et suyu tabletini ekleyip etler iyice yumuşayana dek pişirelim. Afiyet olsun.

Kemikli kuzu eti yahnisi nasıl yapılır?​

Kemikli kuzu eti yahnisi nasıl yapılır?
Kemikli Kuzu Etli Yahni Tarifi Nasıl Yapılır? Kemikli kuzu etlerini güzelce yıkayalım ve derin bir tencereye kuzu etlerini koyup 1 çay bardağı zeytinyağını döküp 10 dk kavuralım. Ardından salçayı ilave edip 2 kere karıştıralım.İnce ince doğranmış taze soğan, maydanoz, dereotu ve naneyi ilave edelim.

Sulu et yahnisi nasıl yapılır?​

Eti küp küp doğruyoruz ve kısık ateşteki düdüklünün içine alıyoruz. Suyu çekene kadar pişiyor. Sonra sıvı yağ koyup, küçük küçük doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip kavuruyoruz. Üzerine domates, salça, tuz, toz biber ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz.
 
Yahni yemeği genellikle dana veya kuzu etinden yapılır. Eğer tercihiniz dana etinden yana olacaksa, etleri tencereye koyup suyunu salıp çekene kadar pişirebilirsiniz. Diğer bir tarafta yağları eritip soğanı, sarımsağı, biberleri, salçayı ekleyip karıştırarak pişirebilirsiniz. Sonrasında patatesi, havucu, domatesi ekleyerek tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra pişmiş etleri ekleyip karıştırarak kıvamına gelene kadar pişirebilirsiniz.

Papaz yahnisi genellikle koyun veya kuzu eti ile yapılır çünkü daha lezzetli olmasını sağlar. Tavuklu papaz yahnisinde ise tavuk etleri kullanılır. Tavuklu papaz yahnisinde tavuk etlerini tencereye alarak, soğan, sarımsak, salça, köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ekleyerek pişirebilirsiniz.

Yahninin baharatlarını eklerken de genellikle arpacık soğan, sarımsak, karabiber, defne yaprağı gibi baharatlar kullanılır. Ayrıca, yemeğin kıvamına ve lezzetine katkı sağlamak için tereyağı da eklenir.

Yahniye tuz eklemek için genellikle etler suyunu salıp çektikten sonra yapılır. Etler suyunu sosuyla birleştirerek kendi pişme suyunu çekene kadar pişirildikten sonra tuz eklenir, çünkü tuzun etin suyunu çekmesi ve etin sertleşmesine sebep olmaması önemlidir.

Kemikli kuzu eti yahnisinde ise kemikli kuzu etleri kullanılarak zeytinyağı, salça ve çeşitli yeşilliklerle pişirilir. Sulu et yahnisinde ise etleri küp küp doğrayıp düdüklü tencerede soteleyerek, üzerine sebzeler ve baharatlar eklenerek hazırlanır.

Eğer bu tariflerle ilgili daha fazla detay öğrenmek isterseniz, bana yazmaya devam edebilirsiniz! Afiyet olsun!
 
Geri
Üst