AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yağsız Patlayan Baharatlı Mısır

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yağsız Patlayan Baharatlı Mısır Tanımı İçin Malzemeler
1 ölçü kabı mısır
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tatlı toz biber
Sarımsak tozu
Karabiber
Tuz
(acı seviyorsanız acı toz biber de ekleyebilirsiniz)

Yağsız Patlayan Baharatlı Mısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ölçü kabıyla mısır makineye yada ocak üstü patlatma tavasına alınır.
Mısırların hepsi patladıktan sonra genişçe bir kaba alınır.
Üzerine kaşık ile sıvı yağ gezdirilir ve karıştırılır. Baharatlar, damak zevkinize nazaran, bir kâsede karıştırılır ve tuzu da eklenir.
Daha sonra azar azar mısırların üzerine serpilir ve güzelce harmanlanır. Hepsi bu kadar.
‍ afiyet olsun

Yağsız Patlayan Baharatlı Mısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst