- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Yağsız kas nasıl yapılır?
Öğünlerinizi azaltmalı, lifli temiz karbonhidrat alımı, doğal yağ ve yüksek protein ile beslenmelisiniz. Böylece yağsız bir kas kütlesi kazanımı için, hedefinize giden yolda başarı sağlayabilirsiniz. Yağsız kas kütlesi kazanımı için, diyet programı içerisinde aldığınız kalorileri minimuma düşürmelisiniz.Yağsız kas kütlesi kaç olmalı?
Sağlıklı olduğu düşünülen zayıf vücut kitlesi aralığı, kadınlar aralığın alt sınırına doğru ve erkekler daha yüksek olmak üzere% 70 -% 90’dır.Yağsız vücut kütlenizi hesaplamak için en net yol, vücut yağ yüzdesini doğru bir şekilde ölçecek bir vücut kompozisyonu monitörüne sahip olmaktır; vücut yağ yüzdesi% 27 ise.Hızlı kas yapmak için ne yapmalıyız?
Hayallerinizdeki Vücuda Sahip Olun: Hızlı Kas Gelişimi İçin Yapılması Gerekenler
- Kullandığınız ağırlık miktarını artırın. Öncelikle güçlü kasların nasıl oluştuğunu bilmeliyiz.
- Temel vücut hareketlerine önem verin.
- Protein tüketiminizi artırın.
- Kalori alımınızı artırın.
1 ayda ne kadar kas kütlesi?
“Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”Kas kütlesi yüzde kaç olmalı?
Düzenli olarak egzersiz yapan ve sağlıklı beslenen bireylerin vücut kas oranları, maksimum değerlerin %2 – 3 üzerindedir ve bu sonuç sağlıklı / fit olarak kabul edilir.Kadınlarda yağ kas oranı ne olmalı?
Tüm bu oranlar kadınlarda daha farklıdır; kadınlarda yaşam için gerekli yağ oranı %10-12 arasında seyrederken sporcular için uygun yağ oranı %14-20 olarak belirlenmiştir. %21-24 arası formda kalmak isteyen birinin yağ oranına işaret ederken %25-31 arası kabul edilebilir niteliktedir.
Egzersiz yoğunluğunuzu arttırmalısınız Egzersiz yoğunluğu, antrenman tekrar sayısının set sayısı ile çarpılması ile bulunur. Kasların ihtiyaç duyduğu hacmi elde edebilmek için, her bir ağırlık antrenmanının üç ila altı set halinde 10 ila 20 tekrar ile gerçekleştirilmesi önerilmektedir.