- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yağmur yağdığında elektrikler neden kesilir?
orta gerilim hatlarında zamanla yıpranan izolatörlerden sızan yağmur damlalarının faz-toprak(nötr) kısa devresine neden olması, ıslanan ağaç dallarının hatlara temas ederek yine kısa devreye sebep olması, hat üzerine yıldırım düşmesi gibi sebeplerle gerçekleşebilen durumdur.Yagmurda kosarken mi Yururken mi?
Sonuç Eğer amacınız, sağanak yağmur altında bir an önce bir sığınağa ulaşmaksa, bunu olabildiğince hızlı yaptığınızda (yani koştuğunuzda), yavaş yaptığınızda olana nazaran (yani yürümeye nazaran) daha az ıslanırsınız.Yağmur yağması için namaz kılınır mı?
“Kur’an okunurken ve yağmur yağarken yapılan dua makbuldür. Yağmur yağarken namaz kılana, her yağmur damlası için sevap verilir.” Sual: (Yağmur yağarken, namaz kılmak ve dua etmek iyi olur) deniyor.
Yıldırım düşünce neden elektrik gider?
yıldırım ile elektrik arasındaki bağlantı aslında yalıtkan olan havanın delinmesi sonucu gördüğümüz boşalma olayından kaynaklanmaktadır. bu mavi ışık maalesef yüksek bir potansiyel farkı sonucu oluşmasına karşın, bilinen yöntemler ile kontrol altına alınamaz ve etkin olarak kullanılamaz.
Elektrikler neden kesildi?
ELEKTRİK KESİLMESİNİN NEDENLERİ Kesintinin sebebi evlerdeki yani hanehalkının ısınmasında kullanılacak doğalgaz arzında sıkıntı yaşanması. İkinci sebep ise elektrik iletim hatlarının soğuk hava koşullarına dayanamıyor olması. Sakarya Bölgesi’nde yaşanan iletim hatları kopmasının buna örnek olduğu söyleniyor.Yağmur altında namaz kılmak caiz mi?
Sağanak halde yağan yağmur altında sırılsıklam ıslanarak namaz kılınmaz.Bu durum övülecek bir şey değildir. Hz. Muhammed döneminde yağmurlu havada insanların Cuma namazı için camiye gelmemeleri, evlerinde vakit namazını kılmaları ezan arasında müezzinler tarafından nida edilirdi.Elektrik kesintisinin anlamı nedir Türkçe?
Elektrik kesintisi, elektrik enerjisinin kesintiye uğraması ve tüketim noktalarına tedariğin herhangi bir nedenle yapılamaması demektir.
Türkiye genelinde elektrik kesintisi ne zaman oldu?
2015 Türkiye geneli elektrik kesintisi, 31 Mart 2015 günü Türkiye’nin neredeyse tamamında yaşanan bir elektrik kesintisidir.