AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yagmur isminin kokeni nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yağmur isminin kökeni nedir?​

Yağmur ismi Türkçe bir isimdir. Kız ve erkek çocuklarında da kullanılabilen bir isimdir. Yağmur isminin anlamı gökten damlalar halinde düşen su demektir.
Yağmur Türkçe kökenli mi?
Yağmur kelimesi gerçek anlamının dışında mecazi anlamlarda ve coğrafi anlamlarda kullanılan bir kelimedir. Köken itibariyle Türkçe bir sözcüktür. Genellikle kelime olarak havadaki su buharının yoğunlaşarak yeryüzüne sıvı halde düşmesi manasına gelmektedir.

Türkiye’de kaç tane yağmur ismi var?​

Türkiyede kaç tane yağmur var? Türkiye’de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 142.184 tane Yağmur ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 625 sırada. Yani Türkiye’de her 3,272 kişiden biri Yağmur.
Yağmur ismi kuranda geçiyor mu?
Yağmur ismi Kur’an-ı Kerim içerisinde yer almamaktadır. Yağmur isminin Kur’an-ı Kerimde yer almayışı Yağmur isminin kötü bir isim olduğu anlamına gelmemektedir. Yağmur ismi İslam dinine uygun bir isimdir ve konulmasında bir sakınca bulunmamaktadır.
matar. (Çoğulu: Emtâr) Yağmur.
Yağmurun diğer adı nedir?
“sağanak”, sunshower “çakal yağmuru, güneş varken yağan yağmur”, downpour “şiddetli yağmur, sağanak”, drizzle“çiseleme, çisilti” gibi daha pek çok isim vardır.

Yağmur ismi koymak caiz mi?​

Yağmur isminin konulması caiz midir? Yağmur isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.
Eskiden yağmura ne denir?
Gıcıt- ise kırç kökünden türemiştir: kırç+ı-t-. At kuyruğu yağmak (Kerkük-Irak) da teşbihe dayalı bir ifade olarak yağmurun şiddetli yağmasını ifade etmektedir.

Çisenti anlamı nedir?​

İnce damlacıklardan oluşan ve yavaşça yağan bir yağmur türü.
Yağmur ismi hayırlı mı?
Yağmur isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.
‘ uyarısında bulunan Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, ‘Sanem, Bekir, Aleyna, Kezban, Kayra, Rümeysa, Samed, Melis, Jülide, Resul, Gülsüm, Nebi, Bade’ gibi isimlerin çocuklara konulmasının dinen sakıncalı ve anlamsız olduğunu açıkladı. Yrd. Doç.
 
Geri
Üst