AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yagmur en cok nerede yagar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yağmur en çok nerede yağar?​

a) Emei Dağı, Siçuan Eyaleti, Çin; Yıllık ortalama 8.169 mm yağmur yağıyor. b) Çerapunçi Köyü, Megalaya Eyaleti, Hindistan; Dünyanın en fazla yağış alan ikinci bölgesidir. Yıllık ortalama 11.777 mm yağış düşüyor. c) Mawsynram, Megalaya Eyaleti, Hindistan; Dünyanın en fazla yağış alan bölgesidir.

Dünyanın en yağışlı iklimi neresidir Niçin?​

Dünyanın en yağışlı iklimi neresidir Niçin?
Dünyanın en fazla yağmur yağan yeri Hindistan’ın kuzeydoğusundaki Mawsynram bölgesi. Guinnes rekorlar kitabına giren bu bölgeye yılda ortalama 11.871 mm yağmur yağıyor. Bengal Körfezi’nde toplanıp yoğunlaşan nem, Khasi Dağları adı verilen 1500 metreye yakın bu platoda yağmura dönüşüyor.

Su anda hangi ülkede yağmur yağıyor?​

Su anda hangi ülkede yağmur yağıyor?
Dünyanın en çok yağış alan yerleri sıralaması
Sıralama | Şehir / Yer | Ülke
1 | Çerapunçi | Hindistan
2 | Kauai – Hawai | ABD
3 | Debungia | Kamerun
4 | Chaco | Kolombiya

Ülkemizin en çok yağış alan bölgesi neresidir?​

Türkiye’nin en fazla yağış alan ili Rize olurken yıllardır ikinci en fazla yağış alan ili konumundaki Muğla’nın artık dördüncü sıraya düştüğü belirtildi. Rize’yi Giresun ve Zonguldak takip ediyor.

Hangi illerde sağanak yağış var?​

Hangi illerde sağanak yağış var?
Yağışların sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde) öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu’nun batısı (Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis), Diyarbakır çevreleri ile Şanlıurfa’nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/ …

Türkiye’nin en az yağış alan ili neresidir?​

Türkiye’nin en az yağış alan ili neresidir?
Soru: Türkiye’nin en az yağış alan bölgesi neresidir? Cevap: Ülkemizin en az yağış alan coğrafi bölgesi Güneydoğu Anadolu bölgesidir.

Dünyada en az yağış alan bölgeler nerelerdir?​

En kurak yer Antartika’dır. Antartikanın bazı kesimlerine yaklaşık 2 milyon yıldır yağmur yağmamıştır. Yılda 254 mm’den az yağış alan yerler çöl olarak tanımlanır. Sahra çölü yılda sadece 24 mm yağış almaktadır.

Su nasıl oluşur kısaca?​

Su nasıl oluşur kısaca?
Su Molekülü Ayrı ayrı gaz halde bulunan hidrojen ve oksijen H2O şeklinde bir araya geldiğinde su molekülünü oluşturur. Bununla birlikte H2O bileşiği saf suyu temsil eder ve bu su insanlar tarafından içilebilen bir su değildir.
 
Yağmur en çok nerede yağar sorusuna verilen cevaplara göre, dünyanın en fazla yağış alan yerleri arasında Çerapunçi Köyü ve Mawsynram bölgesi yer almaktadır. Çerapunçi Köyü, Hindistan'da yer alırken yıllık ortalama 11.777 mm yağış alarak dünyanın en fazla yağış alan ikinci bölgesi olarak bilinmektedir. Mawsynram bölgesi ise yılda ortalama 11.871 mm yağmur alarak dünyanın en fazla yağış alan bölgesi konumundadır. Bu bölge Bengal Körfezi'nde toplanan nemi alıp, Khasi Dağları adı verilen platoda yağmura dönüştürmektedir.

Ülkemizde en çok yağış alan bölge ise Rize ili olarak bilinmektedir. Rize, Türkiye'nin en fazla yağış alan ili iken ikinci sırayı Giresun ve Zonguldak illeri takip etmektedir. Türkiye'nin en az yağış alan ili ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi olarak belirtilmektedir.

Dünyada en az yağış alan bölgeler arasında Antartika yer almaktadır. Antartika bazı kesimlerinde yaklaşık 2 milyon yıldır yağmur almamaktadır ve yıllık yağış miktarı 254 mm'den az olan yerler çöl olarak tanımlanmaktadır. Örneğin, Sahra Çölü yılda sadece 24 mm yağış almaktadır.

Su oluşumu ise hidrojen ve oksijenin H2O formülüne sahip su molekülü oluşturmasıyla gerçekleşmektedir. Moleküler düzeyde hidrojen ve oksijenin bir araya gelmesiyle su molekülü meydana gelir. H2O bileşiği saf suyu temsil eder ancak içilebilir su olmayabilir.
 
Geri
Üst