AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yagmaci dergi ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yağmacı dergi ne demek?​

Şüpheli/korsan/yağmacı/istismarcı (predatory) dergilerle, bu tip dergi, kitap, konferans, kongre, sempozyum, kurultay kapsamında yapılan yayınların ve üstlenilen editörlük, editör yardımcılığı, yayın kurulu üyeliği, konferans düzenleme ve bildiri sunma gibi görevlerin, akademik kadrolarda yapılacak olan atama.

Kurumsal dergiler ne amaçla yazılır?​

Abstract. Kurumsal dergiler bir kurumun, kuruluşun ya da şirketin kurumsal kimliğini yansıtması açısından önemlidir. Son yıllarda artan dergi sayısına paralel olarak kurumsal dergilerin de arttığı ve çeşitlendiği görülmektedir.

Dergi Sayfası tasarımı Nedir?​

Dergi Sayfası tasarımı Nedir?
Dergi tasarımı marka ya da firmaların kendilerine ait çeşitli konularda hedef kitlelerini ya da müşterilerini bilgilendirme amaçlı yapılan çalışmalar olarak karşımıza çıkar. Bazı markalar, gerek hizmetleri gerekse de sahip oldukları ürünler hakkında müşteri tarafını bilgilendirmek ister.

Dergi nedir kısa bilgi?​

Dergi nedir kısa bilgi?
Dergi, belirli aralıklarla yayımlanan, genellikle kuşe veya mat kâğıda basılan ya da elektronik olarak dağıtılan süreli yayın. Dergilerde çeşitli konulara ilişkin haber, makale, eleştiri, inceleme ve araştırmanın yanı sıra renkli fotoğraflar, resimler ve karikatürler de yer alabilir.

Hindawi yağmacı dergi mi?​

2010 yılında, Hindawi dergilerinin bir alt kümesi, Jeffrey Beall tarafından şüpheli, açık erişimli yağmacı yayıncılar listesine dahil edildi ; ancak Beall daha sonra şirketi yeniden değerlendirdikten sonra Hindawi’yi listesinden çıkardı ve bunu bir “sınır vakası” olarak nitelendirdi.

Paralı dergi nedir?​

Açık Erişimli Dergiler ve Sahte/Yağmacı Dergicilik: Nedir, Ne Değildir?

Kamusal çevrim içi dergilere ne ad verilir?​

Kamusal çevrim içi dergilere ne ad verilir?
Webzine ya da çevrimiçi dergi, alt kültürün ilgi alanları ve amaçlarını konu alan internet fanzinlerine verilen ad. Genelde fotokopi yoluyla dağıtılan fanzin yayınlarının sanal oluşumları olmakla beraber, portal/magazin üslubu ve yapısı taşırlar.

Kurumsal dergi nedir?​

Kurumsal dergi nedir?
makale ve yorumların yanı sıra fotoğraf ve diğer basılı görsel materyallere yer verilen, kurum içi ve kurum dışı hedef kitlelere ulaşmak için halkla ilişkiler amaçlı kullanılan araç.
 
Yağmacı dergi terimi genellikle akademik yayın dünyasında kullanılan bir terimdir. Bu terim, korsan, yasa dışı veya istismarcı nitelikteki dergiler için kullanılır. Akademik dünyada, yağmacı dergiler belirsiz veya düşük standartlara sahip yayıncılar tarafından yayınlanan ve genellikle bilimsel olmayan makaleler içeren dergiler olarak tanımlanır. Bu tür dergiler genellikle araştırmacıları yanıltmaya veya maddi kazanç elde etmeye yönelik olarak yayın yaparlar. Bu nedenle, akademik çevrelerde yağmacı dergilerden uzak durulması ve güvenilir, saygın yayınevlerinden yayın yapılması önemlidir.

Kurumsal dergiler ise bir kurumun, şirketin veya kuruluşun kurumsal kimliğini yansıtan yayınlardır. Genellikle kurumsal iletişim ve halkla ilişkiler amaçlarıyla kullanılan bu dergiler, kurumun faaliyetleri, yenilikleri, projeleri ve çalışanları hakkında bilgi verir. Kurumsal dergiler, kurumun imajını güçlendirmek, iç ve dış kitlelerle iletişimi artırmak, marka bilinirliğini artırmak gibi hedefler doğrultusunda hazırlanır ve yayınlanır.

Dergi sayfası tasarımı ise bir derginin içeriğinin görsel olarak nasıl sunulacağını planlayan ve uygulayan tasarım sürecidir. Dergi sayfası tasarımı, renk seçimi, tipografi, fotoğraf kullanımı, düzenleme gibi unsurları içerir ve amacı derginin okunabilirliğini ve görsel çekiciliğini artırmaktır. Tasarımın etkili olması, okuyucunun içeriğe kolayca erişebilmesi ve içeriğin amacına uygun şekilde sunulmasıyla sağlanır.

Kamusal çevrim içi dergilere "webzine" veya "çevrimiçi dergi" adı verilir. Bu dergiler genellikle internet üzerinden erişilebilir ve geniş bir okuyucu kitlesine hitap eder. Fanzin yayınlarının dijital versiyonları olarak da düşünülebilecek bu dergiler, çeşitli konularda makaleler, hikayeler, fotoğraflar ve diğer içerikleri okuyucularıyla paylaşırlar.

Son olarak, paralı dergiler ise genellikle abonelik veya satın alma yoluyla erişilebilen dergilerdir. Bu dergiler genellikle belli bir ücret karşılığında okuyucularına sunulur ve genellikle belirli bir konu veya alan üzerine odaklanır. Açık erişimli dergiler ise genellikle ücretsiz olarak okuyuculara sunulan dergilerdir ve geniş kitlelere erişim sağlar.
 
Geri
Üst