Yagli cilt egzamasi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
223.141
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yağlı cilt egzaması neden olur?​

Yağlı egzama her hasta da net bir sebeple oluşmamaktadır. Seboreik egzamanın oluşum sebebi bilinmemektedir fakat genetik ve çevresel faktörlerden oluştuğu belirtilmektedir. Genellikle aşırı stres ve zayıf bağışıklık sistemi sebebiyle oluştuğu düşünülmektedir.

Yağlı ciltte egzama olur mu?​

Yetişkinlerin yanı sıra bebek ve çocuklarda atopik egzama, bez bölgesi egzaması ve seboreik egzama sıkça görülmektedir. Toplumda yağlı egzama olarak da bilinen seboreik dermatit ise kızarıklık, pullanma ve kepeklenme şeklinde görülen kronik bir hastalıktır.
Yağlı egzama nerelerde olur?
Seboreik Dermatit (SD) – Yağlı Egzama olarak da bilinmektedir ve akneden sonra en fazla görülen cilt hastalıklarından birisidir. SD sıklıkla yağ bezlerinin daha yoğun olduğu saçlı deri, yüzün T yağlanma alanı, gövde ön ve sırt üst kısmı, kulak arkası, koltuk altı ve genital bölge gibi katlantı alanlarını tutmaktadır.

Yağlı cilt egzamasına ne iyi gelir?​

Çinko içeren losyon, krem veya solüsyonlar: Bu tip kremler yağlı cilde sahip olan egzama için önerilir. Ciltteki iltihabı giderir ve antifungal (mantar önleyici) özelliği de sahiptir. Salisilik asit: %1 veya %2 salisilik asit içeren kremler birçok farklı yüz egzaması türü için etkili sonuçlar vermektedir.

Saçta yağlı egzama nasıl geçer?​

Defne sabunu da aynı ardıç katranı sabunu gibi saç egzaması tedavisinde kullanılmaktadır. Saç egzaması olan bölgeyi defne sabunu ile yıkayın ve 20 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın. Defne sabununu aktarlardan kolayca bulabilirsiniz.
Yağlı egzama tedavisi var mi?
Bu hastalık her yaş grubunda tedaviye yanıt vermektedir. Fakat tedavi sonrasında tekrardan nüksedebilir. Genellikle cilt yapısı yağlı olan kişilerde görülmektedir ancak cilt yapısı yağlı olmayan, farklı cilt yapılarına sahip olan kişilerde de görülebilir.
Seboreik Dermatit Saç Dökülmesi Yapar Mı, Dökülen Saçlar Yerine Gelir Mi? Evet seboreik dermatit yoğunlaştığı bölgelerde saç dökülmesi yapabilir. Uygun şampuanlarla şikayetlerin geçirilmesiyle bu bölgede dökülen saçlar geri gelecektir. Herhangi bir kalıcı iz ya da yeni çıkan saçlarda renk değişikliği beklenmez.
Yağlı egzama ne yememeli?
Egzaması olan kişilerin tüketmemesi gereken besinler:

Saçtaki egzamaya hangi yağ iyi gelir?​

Saç egzaması tedavisi için yardımcı öz yağlar şunlardır; neroli, mür, civanperçemi, paçuli, kimyon tohumu, aynısefa, kayısı çekirdeği, rezene, karabiber, Hint sümbülü, havuç tohumu, bergamot, okalüptus ve kekik.

Yağlı egzama saç döker mi?​

Seboreik dermatit (yağlı egzama) vücudun diğer bölgelerinde de bulunan kronik bir kafa derisi hastalığıdır, ancak en sık görülen alan kafa derisidir. Saçlı deride saç dökülmesi, kızarıklık, büyük kepek, kaşıntı ve şişlik gibi belirtilere neden olur.
 
Geri
Üst