- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Yağlı boya ile plastik boya karışır mı?
Hangi yüzeye uygulanmış olursa olsun, (metal, duvar, ahşap) yağlı boyanın üzerine, su bazlı boya, plastik boya, silikonlu boya veya akrilik boya direkt olarak uygulanamaz. (Aslında bunların hepsi su bazlı sınıfına giriyor.)Yağlı boya yardımcı malzemeleri nelerdir?
Perspektif ve çizimden sonra boyalara bulaşacağız.
Yağlı boya zehirler mi?
Yağ bazlı boyalar da cildi tahriş edebilir. Yutulduğunda mide rahatsızlığına neden olabilirler. Yine de daha büyük bir sorun var: birisi yağ bazlı boya yutarsa ve üzerine tıkarsa, boya akciğerlere girebilir. Akciğerlerdeki Mineral yağ, solunum ve Pnömoniye neden olabilir.Yağlı boya silinir mi?
Sentetik boyalar (yağlı boyalar) mükemmel silinebilir. Kesinlikle silinirken beze çıkmaz. Temizlik maddeleri kullanılabilir. Kapatma gücü yüksek olduğundan su bazlı boyaya göre extra boyama alanı sağlar.
Akrilik boya yardımcı malzemeleri nelerdir?
Akrilik yardımcılar sırasıyla; akrilik gel(akrilik jel), akrilik medium, akrilik gesso, akrilik paste, akrilik retarder, akrilik pouring, akrilik fixative ve fırça temizleyicilerdir.Yağlı boya inceltici nedir?
TİNER (İspirto) Alkid(sentetik reçine) içeren yağlıboyanın inceltilmesi veya temizlenmesi için kullanılan, iyi sonuçlar veren bir çözücüdür.
Tuval için hangi fırça kullanılır?
Akrilik yıkama fırçası, Geniş Yüzey Fırçaları Akrilik yıkama fırçaları en iyi tuval veya kağıdın büyük bölümlerini hızlı bir şekilde örtmek için bilinir.Fırça numaraları nedir?
Basit anlamda fırça numaraları fırçanın büyüklüğünü ifade eder. Ayrıntı çalışmak için küçük numaları, geniş alanlarda çalışmak için de büyük numaraları tercih etmenizi tavsiye ederiz. Kısacası küçük alanlarda ya da detay çalışmak için küçük numaraları tercih etmeniz size kolaylık sağlayacaktır..