Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
6 kilo kıl biber
2 litre üzüm sirkesi (Ben 2 adet 750ml kullandım 3ncü şişeninde yarısını kullandım)
2.5 yemek kaşığı iri tuz (Turşu tuzu)
1.5 su bardağı sıvı yağ (200 ml bardak ölçüsü)
Turşu için yeterli şişe
Yağlı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sirke, tuz ve sıvı yağ tencere alalım. Kaynayan sirkelere biberleri ekleyeyim. Rengi dönene kadar pişirelim.
Rengi dönen biberleri tepsiye alalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan biberleri bodana sıkı olacak şekilde dolduralım aralarına sarımsak koyalım sıkıca doldurduğumuz biberlerin üzerine tencerede kalan sirkeli suyu ilave edelim.
Şişenin ağzını sıkıca kapatalım. 1 hafta sonra tüketmeye başlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yağlı Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 kilo kıl biber
2 litre üzüm sirkesi (Ben 2 adet 750ml kullandım 3ncü şişeninde yarısını kullandım)
2.5 yemek kaşığı iri tuz (Turşu tuzu)
1.5 su bardağı sıvı yağ (200 ml bardak ölçüsü)
Turşu için yeterli şişe
Yağlı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sirke, tuz ve sıvı yağ tencere alalım. Kaynayan sirkelere biberleri ekleyeyim. Rengi dönene kadar pişirelim.
Rengi dönen biberleri tepsiye alalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan biberleri bodana sıkı olacak şekilde dolduralım aralarına sarımsak koyalım sıkıca doldurduğumuz biberlerin üzerine tencerede kalan sirkeli suyu ilave edelim.
Şişenin ağzını sıkıca kapatalım. 1 hafta sonra tüketmeye başlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Yağlı Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı