Yağlı Antep Köftesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yağlı Antep Köftesi Tanımı İçin Gereçler
4 su bardağı köfteli bulgur
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 demet maydanozun yarısı
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı karışık salça
4 adet domates
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığından az karabiber
Duruma nazaran tuz

Yağlı Antep Köftesi Tanımı Yapılışı

Soğan ve sarımsağı doğrayalım ve köfte leğenine koyalım
Akabinde köftelik bulguru ,domatesi, salçayı ve baharatları da ekleyip yoğurmaya başlayalım. Duruma nazaran su ya da domates koyabilirsiniz düzgünce yoğurun ki bulgur dişe gelmesin. Tadına nazaran tuz ve isterseniz pul biber ya da isot ek edebilirsiniz.
İçerisine maydanozunu da koyup biraz daha yoğurduktan sonra ocakta kızdırdığımız zeytinyağını gezdirelim
Köfte kuru olmasın yağı azsa şayet biraz daha zeytinyağı dökebilirsiniz.
Köfte formunda sıktıktan sonra servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.
 
Geri
Üst