AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yaglarda raf omrunu belirleyen temel faktor nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yağlarda raf ömrünü belirleyen temel faktör nedir?​

raf ömrünü etkileyen çevresel faktörler içerisinde sıcaklığın önemi büyüktür ve raf ömrü belirleme çalışmalarında yüksek sıcaklık testleri yaygın olarak kullanılmaktadır. EVRANUZ, Ö. , 1987, Gıda işleme ve muhafazasnıda kaliteyi etkileyen etmenler ve son tüketim tarihinin saptanması.

Raf ömrü kısa ne demek?​

Raf ömrü, bir malın kullanıma, tüketime veya satışa uygun hale gelmeden depolanabileceği süre veya son kullanım tarihi belli olan bir ürünün satışta kalabileceği süredir. Başka bir deyişle, bir malın artık bir kiler rafında yoksa artık bir süpermarket rafında mı olması gerektiği ile ilgilidir.
Bir ürünün raf ömrü ne kadardır?
Raf ömrü ürünün etiket beyanında yer alan ve ürüne göre önceden belirlenen koşullar altında depolanması halinde duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerini koruduğu süre olarak tanımlanmaktadır.

Raf ömrü belirlemede hangi kanun?​

Bu sürenin Türk Gıda Kodeksi, Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği (26.01.2017 tarih ve 29960 sayılı Resmi Gazete) ile son tüketim tarihi (STT) veya tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) olarak gıda etiketi üzerinde belirtilmesi zorunludur.

Raf ömrü uzatmak ne demek?​

Gıdaların Raf Ömrünü Ne Uzatır? Gıda raf ömrünü uzatan katkı maddelerine örnek vermek gerekirse, asitlik düzenleyiciler, antimikrobiyel maddeler ve antioksidanlar verilebilir. Bunlar gıdaları yapısal bozulmalara, oksitlenmeye ve mikrobik bozulmalara karşı korurlar. Bu besinler sağlığa zararsız besinlerdir.
Ilacın raf ömrü nedir?
Raf ömrü: Bir etkin maddenin veya farmasötik ürünün önerilen kap/kapak sistemi içinde, uygun koşullarda saklandığında belirli sayıda seri üzerinde puan stabilite çalışmaları ile tespit edilen spesifikasyonlanına uygun olmasının beklendiği zaman sürecidir.

Raf ömrü testi nasıl yapılır?​

HIZLANDIRILMIŞ RAF ÖMRÜ ÇALIŞMASI Raf ömrü süresi tahmini olarak Arrhenius denklemine göre hesaplanmaktadır. Ürüne özgü belirlenen duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler, analiz periyotları ve ağırlaştırılmış koşullardan oluşan deney deseni 20 kişilik eğitimli panelist ekibi ile gerçekleştirilir.

TETT neye göre belirlenir?​

‘Son tüketim tarihi’ geçmiş olan gıdalar, 5996 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (ç) bentlerine göre güvenilir olmayan gıda olarak kabul edilir. (2) ‘Tavsiye edilen tüketim tarihi’ veya ‘son tüketim tarihi’ bilgilerinden uygun olanı, Ek-7’de yer alan kurallara göre belirtilir.

Geri