- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yağlarda erime noktası nedir?
bir erime noktaları yoktur. Düz ve uzun zincirli asitleri içeren yağların erime noktası yüksektir. Örneğin 4 C’lu doymuş yağ asidi olan bütirik asidin erime noktası -4 °C, 22 C’lu doymuş yağ asidi behenik asidin erime noktası 8 ° C’dir. Çift bağ sayısı arttıkça erime noktası düşer.Yağlardaki yağ asitlerinin C sayısı arttıkça erime noktası yükselir. Örneğin 4 C’lu doymuş yağ asidi olan bütirik asidin erime noktası -4 °C, 22 C’lu doymuş yağ asidi behenik asidin erime noktası 8 ° C’dir. Çift bağ sayısı arttıkça erime noktası düşer.
Yağ hidrojenasyon nedir?
4.1.HİDROJENASYON YÖNTEMİ doyurularak sertleştirilmesi işlemidir. Yani yağların hidrojenasyon sırasında sıvı yağlardaki bazı doymamış yağ asitlerinin yapısal değişikliğe uğraması sonucu transyağlar ortaya çıkar ve yağın kimyasal yapısı değişir.
Yağlarda iyot numarası nedir?
İyot sayısı, yağın doymuşluk ve doymamışlık derecesi hakkında fikir veren bir parametredir ve 100 gram yağın bağlayabildiği iyot miktarını göstermektedir. Daha doğrusu iyot indisi yağın doymamışlık özelliğinin bir göstergesidir.
Margarinin erime noktası kaç derecedir?
1. anlamı İç yağlarında bulunan, margarik asidin gliserinle birleştirilmesiyle de yapay olarak elde edilen, 47°C de eriyen ve besin değeri olan bitki yağı.Hidrojenasyon işlemi nedir?
Hidrojenasyon, bir kimyasal reaksiyon sınıfıdır ve organik bileşiklere hidrojen (H2) eklenmesi işlemidir. Hidrojenasyon, özellikle doymamış organik bileşikler (alkenler, alkinler, ketonlar ve nitriller ) için önemli bir reaksiyondur.
Sıvı yağların hidrojenle doyurulması ile ne elde edilir?
Trans yağlar; sıvı bitki yağlarının hidrojen ile doyurulması sonucu oluşan yağlardır. Kimyasal tanımla; sıvı yağların çoklu bağlarının hidrojenle doyurularak katı hale getirilmesidir. Doğada bulunmayan bu sentetik trans yağ asitlerini insan vücudu tanıyamaz.
İyot sayısı tayini sonucu; – Yağın doymuşluk ve doymamışlık derecesini gösterir. – Yağın kuruma özelliğini gösterir. – Yağda gerçekleştirilen hidrojenasyon işlemini ve yağa başka bir yağın karışıp karışmadığının tespiti hakkında bilgi sahip olmamızı sağlar.