AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yağlama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yağlama Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için (yufka hamuru)
1 kilo un
1.5 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 paket maya
Harcı için
400 gram kıyma
1 büyük soğan
3 adet sivri biber
1 çeyrek yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates rendesi
Tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 su bardağı su

Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru.Süt ,su ,maya, şeker, tuz karıştırılır azar azar un eklenir yoğrulur. 1 saat dinlendirilir.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.
Ardından oklava yardımıyla açılır.
Yapışmayan tavada artlı önlü pişirilir kurumaması için sofra bezi ortasına alabilirsiniz
Harcı için.Soğanları küçük küçük doğrayıp yağda kavuralım.
Küçük doğradığımız biberleri ekleyelim az kavurup kıymayı ekleyin.
Salçayı baharatları ekleyelim.
Domates rendesini ekleyip bir su bardağı suyu da ekleyin orta ara karıştırarak kaynatıp kapağını kapatalım.
Yuvarlak tabak bir yufka bir harç gezdirin tıpkı süreci istediğiniz kata ulaştırabilirsiniz. Afiyet olsun
Yağlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst