Yağ Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yağ Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
2 bardak sıvı yağ
2 bardak süt
1 yumurta
Yarım su bardağı şeker
3 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
Şerbet için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su

Yağ Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İki su bardağı sıvı yağı bir tencereye alıp çok az kızınca üç su bardağı unu teker teker üzerine koyuyoruz ve kavurma sürecine başlıyoruz. On beş dakika kavuşuyoruz.
Daha sonra iki su bardağı süt üzerine ek edilerek karıştırıyoruz koyu kıvama gelince bir kenarda on dakika bekletin.
Bir tatlı kaşığı karbonat, bir adet yumurta eklenerek tekrardan karıştırıyoruz.
Daha sonra tepsimize yaydığımız tatlıya baklava dilimi biçimi verip 180° derece 30-35 dakika pişiriyoruz, tatlı ılık şerbet soğuk döküyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Ayrıntılı bilgi için melbonşen youtube kanalına bakabilirsiniz

Yağ Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst