- Konu Yazar
- #1
Yağ Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
3,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İç harcı için;
200 gram kıyma
2 adet soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber, pul biber,kimyon
Sosu için;
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı su
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Üzeri için ;
Sarımsaklı yoğurt
Yağ Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için materyalleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru iki modüle ayırıp merdane yardımıyla açıyoruz.
Kare kesikler atıyoruz.
İç harcı için gereçleri karıştırıp birer çay kaşığı kestiğimiz hamura koyuyoruz.
Bohça biçiminde kapatıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Sosu için materyalleri tava da 5 dk pişirip alıyoruz.
Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ve üzerine sosunu döküp afiyetle yiyoruz
Yağ Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
3,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İç harcı için;
200 gram kıyma
2 adet soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber, pul biber,kimyon
Sosu için;
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı su
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Üzeri için ;
Sarımsaklı yoğurt
Yağ Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için materyalleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru iki modüle ayırıp merdane yardımıyla açıyoruz.
Kare kesikler atıyoruz.
İç harcı için gereçleri karıştırıp birer çay kaşığı kestiğimiz hamura koyuyoruz.
Bohça biçiminde kapatıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Sosu için materyalleri tava da 5 dk pişirip alıyoruz.
Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ve üzerine sosunu döküp afiyetle yiyoruz
Yağ Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı