Yag dokuda neler bulunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
207.452
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yağ dokuda neler bulunur?​

YAĞ DOKUSU; derialtı (subkutan) ve viseral (intraabdominal) yağ olmak üzere vücutta ikiye ayrılır. Yağ hücresi meme dokusu kemik iliği yapısında bile bulunur. Vücutta Yağ dokusunun coğunu `-80 trigliseritler oluşturur. Az miktarda serbest yağ asitleri, kolesterol, ve fosfolipidler bulunur.
Kaç çeşit yağ hücresi vardır?
Bunlar kahverengi ve beyaz yağ hücreleridir.
Yağ hücreleri hangi dokuda depolanır?
Yağ dokusu yağ hücrelerinin-adipositlerin sayıca daha yoğun oldukları özel bir bağ dokusudur. Yağ dokusunda adipositler yağı trigliserit şeklinde depolamaktadır ve yağ dokusu içerisinde tek başlarına, küçük veya büyük öbekler halinde bağ dokusu içinde bulunurlar.

Yağ dokusu nerede bulunur?​

Yağ doku, cilt altında, iç organların çevresinde, kemik iliğinde ve meme dokusunda bulunur. Bu dokuda en çok görülen hücre tipi adipositlerdir. Bundan başka makrofajlar, fibroblastlar ve endotel hücreleri de bulunur.
Yağ dokusu eksikliği nedir?
En basit şekliyle, “Yağ dokusunun azlığı” olarak tanımlamak mümkün. Bu hastalığa sahip kişilerin yağ dokuları bulunmuyor. Buna hem genetik (doğuştan yağ dokusunu yöneten genlerde bozukluk olması) hem de otoimmün mekanizmalar yol açıyor.
Yağlar nerede depo edilir?
Yağlar fazla alındığında kolayca yağ dokusu içinde depolanır. Deri altında ve iç organların çevresinde depo yağlar, canlıyı soğuktan, darbelerden korur. Yağların diğer bir önemli görevi de hücre zarını oluşturmalarıdır.
Yağ dokusu, yağın trigliserit şeklinde depolandığı özelleşmiş bağ dokusudur. Yağ, yoğun besin alımı sırasında birikir, açlık sırasında yağ doku yağ asitlerini bırakarak, enerji gereksinimini karşılar. Normal ağırlıktaki bir insanda toplam vücut ağırlığının %10-15’i kadar yağ bulunur.
Yağ doku nasıl beslenir?
Yağ dokusu, yağın trigliserit şeklinde depolandığı özelleşmiş bağ dokusudur. Yağ, yoğun besin alımı sırasında birikir, açlık sırasında yağ doku yağ asitlerini bırakarak, enerji gereksinimini karşılar.
Cilt altı yağ dokusu ne demek?
Vücut toplam yağ dokusunun %50-55 ini cilt altı yağ dokusu oluşturmaktadır. Deri altı yağ dokusu-hipodermis, dermis ile deri altı dokular(kas, kemik gibi) arasındaki geçişi sağlamaktadır. Bazı anatomik alanlarda dermis hemen altında yağ dokusundan önce düz kas dokusu bulunmaktadır.
 
Geri
Üst