SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi Tanımı İçin Gereçler
1 tam yumurta
1 paket kabartma tozu
1 bardak yoğurt
2.5-3 bardak un
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi Tanımı Yapılışı
Yumurta, yoğurt, kabartma tozu, un, tuz bir kapta karıştırmaya başlayalım unu azar azar ekleyelim çok katı bir hamur olmayacak benim hamurum için 3 bardağa yakın un harcadım ancak unun kalitesine nazaran değişecektir bu yüzden yavaş yavaş ekleyin ve katı bir hamur olmasın.
Tek bir beze olacak biçimde orta kalınlıkta açıyoruz ve bıçak yardımıyla kare kare kesin ve kızgın yağda pişirin.
İsterseniz içli yapabilirsiniz peynir eklerseniz de pişileriniz çok hoş olacaktır Afiyet olsun Kullandığım bardak klasik su bardağından biraz küçüktü, siz isterseniz 200 ml lik bardak kullanabilirsiniz
1 tam yumurta
1 paket kabartma tozu
1 bardak yoğurt
2.5-3 bardak un
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi Tanımı Yapılışı
Yumurta, yoğurt, kabartma tozu, un, tuz bir kapta karıştırmaya başlayalım unu azar azar ekleyelim çok katı bir hamur olmayacak benim hamurum için 3 bardağa yakın un harcadım ancak unun kalitesine nazaran değişecektir bu yüzden yavaş yavaş ekleyin ve katı bir hamur olmasın.
Tek bir beze olacak biçimde orta kalınlıkta açıyoruz ve bıçak yardımıyla kare kare kesin ve kızgın yağda pişirin.
İsterseniz içli yapabilirsiniz peynir eklerseniz de pişileriniz çok hoş olacaktır Afiyet olsun Kullandığım bardak klasik su bardağından biraz küçüktü, siz isterseniz 200 ml lik bardak kullanabilirsiniz