Yabani bitkilerin isimleri nelerdir?
Bahçedeki yabani otlar: Hangisini söküyor, hangisini bırakıyoruz ve neden- Milkwood Permaculture (Yazan: Kirsten Bradley; çev: Pınar Buzluk)
- Madeira Vine (Anredera cordifolia)
- Karahindiba.
- Deve dikeni (Meryemana dikeni)
- Sütleğen (Euphorbia peplus)
- Kuşotu (Stellaria media)
- Ekşi yonca, Süs yoncası (Oxalis sp.)
- Semizotu.
Yenilebilir yabani otlar nelerdir?
Yenilebilir yabani otlar nelerdir?Yenilebilir yabani otlar bölümüne geçmeden önce kısa bir hatırlatma yapmak istiyoruz….Frenk soğanı Allium Schoenoprasum
- Karışık Çiçekler.
- Akasya ve mürver çiçeği.
- sarımsak otu.
- Kaba tüylü solmaz çiçek.
- Kıyı pancarı
- Hodan.
- Hodan.
- Aynısefa.
Yabani ot yenir mi?
Turşusu, kavurması ve her türlü sebze yemeği yapılabilir. Köremen: Yabani pırasa, yabani sarımsak ya da körmen olarak da bilinir. Bodrumlular nohutla pişirirler. Kuşekmeği: Dağ marulu, çoban çantası, çoban değneği, eşek madımağı, keçi memesi de denilir.Yabani çiçekler nelerdir?
Yabani çiçekler nelerdir?Yabani Çiçekler
- Vicia pannonica ssp. pannonica. İsim : Macar fiği.
- Capparis spinosa. İsim : Kebere; Kapari. Familya : Capparaceae-Keberegiller.
- Lamium album. İsim : Beyaz çiçekli ballıbaba.
- Valeriana officinalis. İsim : Tıbbi kediotu.
- Trifolium pannonicum ssp. elongatum.
- Orchis anatolica. İsim : Dildamak.
Yabani ebegümeci yenir mi?
Yapraklarını ve dallarını ince ince kıyarak pek çok yemekte ve salatalarda kullanabilirsiniz. Genç yaprakları marul yerine iyi bir alternatif olacaktır. Ebegümeci yapraklarını asma yaprağı yerine sarma yaparken de değerlendirebilirsiniz.Yabani ot ne demek?
Yabani ot ne demek?Yabani ot, herhangi bir tarım yapılmayan alanda, kendi kendine gelişen bitkilere denmektedir. İnsan elinin değdiği, kendisinin yetiştirdiği tarla ve bahçe bitkilerinde istenmeyen ve yetiştirilen kültür bitkisi dışında kalan tüm bitkilere yabancı ot denir.
Dağ çiçekleri nelerdir?
Yabani Çiçekler- Tanacetum armenum Sin
![Stick out tongue :P :P](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f61b.png)
- Onosma aucheranum. İsim : Emzikotu; Emcek.
- Dorycnium graecum. İsim : Ak kaplanotu.
- Leucojum aestivum. İsim : Gölsoğanı
- Sedum sediforme Sin:Sempervivum sediforme. İsim : Yalı koruğu; Altın otu.
- Arabis davisii. İsim : Kaya kazteresi.