AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yabancilari sinir disi etme kararini kim verir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yabancıları sınır dışı etme kararını kim verir?​

Sınır dışı etme kapsamındaki yabancılar, kolluk tarafından yakalanırsa, haklarında karar verilmek üzere derhâl valiliğe bildirilecektir. Şayet haklarında, sınır dışı etme kararı alınması gerektiği değerlendirilmişse, bu kararı valilik verecektir. Ancak bu değerlendirme ve karar süresi 48 saati geçemez.

Ikamet izni reddine itiraz davası nasıl açılır?​

İkamet izni talebinin reddine itiraz davası açabilmek için tebliğ formu alan yabancı, tebliğden itibaren 60 gün içinde İdare Mahkemesi’ne başvurmalıdır. Oturma izni talebinin reddi kararı yurtdışı temsilcilikleri tarafından alınmış ise Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açılmalıdır.

SINIR DIŞI ETME (DEPORT) KARARI Kanuna göre, Türkiye’de bulunan yabancılar, bazı hallerde kendi ülkesine, transit geçeceği ülkeye veya üçüncü bir ülkeye gönderilebilir. Sınır dışı etme kararı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile ya da doğrudan valilik tarafından alınır. Bu karar idari bir işlemdir.
Çalışma izni olmayan yabancılar nereye şikayet edilir?
Çalışma İzni Olmayan Yabancılar Nereye Şikayet Edilir? Çalışma izni bulunmayan yabancıları şikayet etme işlemi ALO 170 üzerinden yapılabilir. Tıpkı yerli işçilerde olduğu gibi yabancı işçiler içinde dilekçe yazmak yada CİMER’e başvurmak mümkündür.
Göç idaresine randevusuz gidilir mi?
İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden gerekli işlemleri gerçekleştirmek için randevu almaları gerekmektedir. Son dönemde ikamet izin taleplerinin yoğunluğu ve işlemlerin daha aktif takip edilebilmesi için Göç İdaresi Müdürlüğü e-ikamet sistemini kullanmaya başlamış ve randevusuz başvuruları kabul etmemektedir.

Yabancılar nasıl sınır dışı edilir?​

Yabancılar, Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra kendilerine tanınan yasal süre içerisinde Türkiye’de kalma hakkına sahiptirler. Ancak bu sürenin aşılması durumunda veya kalma süresi içerisinde kişinin hukuka aykırı hareket etmesi durumunda ilgili Kanun gereği yabancılar sınır dışı edilmektedirler.

Sigortasız işçi çalıştırma cezası 2021 nereye şikayet edilir?​

Sigortasız işçi çalıştırma birçok farklı yöntem ile SGK’ya ihbar edilebilmektedir: SGK tarafından kurulan ALO 170 hattı aranarak, SGK’nın internet sitesi üzerinden online olarak, Son olarak; kişinin bulunduğu il ve ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumlarına şikâyet dilekçesiyle ihbar edilebilir.
Yabancılar için hastane randevusu nasıl alınır?
Telefonla Randevu Alma Geçici T.C. kimlik numarasına sahip olan yabancı uyruklu kişiler 182 numaralı telefondan hastane randevusu alabilir. Telefonla randevu alırken en erken bir gün sonrasına randevu alabilirsiniz.
Sınır dışı işlemleri nasıl yapılır?
Mahkemeye başvuran kişi, sınır dışı etme kararını veren makama da başvurusunu bildirir. Mahkemeye yapılan başvurular on beş gün içinde sonuçlandırılır. Mahkemenin vermiş olduğu karar kesindir.
SGK Kontrol Memuru şikâyet olduğunda işyerine giderek denetim yapar ve çalışanları tutanağa alır. Şikâyet dilekçesini veren kişi o an işyerinde çalışıyorsa o gün sigortası başlatılır ve daha öncesinde de sigortasız çalıştığı günler için geriye dönük şikâyette bulunulur ve çalıştığı günler için sigortası yatırılır.
 
Geri
Üst