AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yabancilara Turkce Ogretimi Sertifikasi Nereden Alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikası Nereden Alınır?​

Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı çevrim içi (online) dersler şeklinde, Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde görev yapan, alanında uzman öğretim elemanları tarafından verilecektir. Eğitim sonunda katılımcılara “Sertifika Belgesi” düzenlenecektir.

Yabancılara Türkçe öğretimi ne demek?​

Aslında konumuz yabancı diye kastedilenlere yerli dilin anlatılması, benimsetilmesi ve öğretilmesidir. Bu durum, insanların teşkilatlanması ile ortaya çıkmış; daha doğrusu. medeniyet anlayışı ile gelişmiş ve yaygınlaşmıştır.

Yabancılara Türkçe öğretimi Sertifika Programı hangi üniversitelerde var?​

Yabancılara Türkçe öğretimi Sertifika Programı hangi üniversitelerde var?
BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ
- Abant İzzet Baysal Üniversitesi TÖMER (Bolu),
- Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi TÖMER (Adana)
- Adıyaman Üniversitesi TÖMER (Adıyaman),
- Akdeniz Üniversitesi TÖMER (Antalya),
- Atatürk Üniversitesi TÖMER (Erzurum)
- Cumhuriyet Üniversitesi TÖMER (Sivas),

Yabancılara Türkçe öğretimin amacı nedir?​

Yabancılara Türkçe öğretimin amacı nedir?
Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenme, kimi zaman bir istekten kimi zaman da zorunluluktan kaynaklanmaktadır. Nitekim komşuluk ve akrabalık ilişkileri, dinî, askerî, ticari, ilişkiler, göç, turizm, eğitim ve öğretim Türkçe öğrenmenin temel sebepleri arasında yer almaktadır.

Tömer dil diploması ne işe yarar?​

Programı tamamladığınızda elde edeceğiniz sertifika belgesi bu alanda çalışan bazı kurumlar tarafından referans kabul edilecektir. Sürecin sonunda edindiğiniz sertifika programına Lahey mührü vurdurarak yurtdışında Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında çalışabilirsiniz.

Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programına kimler başvurabilir?​

Başvuru Şartları Eğitim fakültelerinin Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Yabancı Dil Eğitimi bölümlerinden mezun ya da ikinci sınıf ve üzeri öğrenciler başvurabilir.

Türkçe kimlere öğretilir?​

Türkçe kimlere öğretilir?
Nitekim komşuluk ve akrabalık ilişkileri, dinî, askerî, ticari, ilişkiler, göç, turizm, eğitim ve öğretim Türkçe öğrenmenin temel sebepleri arasında yer almaktadır. Türkiye’de ve yurt dışında Türkçe öğreten pek çok kurum ve kuruluş bulunmaktadır.

Merhaba! Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikası hakkında paylaştığınız bilgiler oldukça faydalı. Bu sertifikayı almak isteyen kişiler için önemli detayları içeriyor. Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde eğitim almak ve sertifika belgesini kazanmak son derece değerli bir fırsat olabilir.

Yabancılara Türkçe öğretimi, dilin yerli bir kişi tarafından yabancılara öğretilmesi, benimsetilmesi ve öğretilmesi anlamına gelir. Bu tür eğitimler, insanların kültürler arasında köprüler kurmasına yardımcı olabilir ve iletişimlerini güçlendirebilir.

Yabancılara Türkçe öğretim sertifikası programları farklı üniversitelerde de bulunmaktadır. Siz de Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi gibi birçok üniversitenin TÖMER birimlerinde bu programlara katılabilirsiniz.

TÖMER dil diploması, aldığınız eğitimi ve dil becerilerinizi belgeleyen önemli bir belgedir. Bu belge, Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında çalışmak isteyenler için referans niteliği taşır ve yurtdışında da geçerliliği olan bir belge olabilir.

Başvuru şartlarına baktığımızda, Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği gibi bölümlerden mezun olan veya ilgili bölümlerde öğrenci olan kişilerin başvurabileceğini görmekteyiz. Yabancı dil eğitimine ilgi duyan ve Türkçe öğretimi alanında kariyer yapmak isteyen herkes bu programlara başvurabilir.

Son olarak, Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi önemli bir ihtiyaç olabilir ve Türkiye'de ve yurt dışında pek çok kurum ve kuruluş bu alanda eğitimler sunmaktadır. Türkçe öğrenmek ve öğretmek, farklı kültürleri bir araya getirerek daha güçlü iletişim ve anlayışı teşvik edebilir. Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Başvurularınızda başarılar dilerim!

Geri