AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yabancilara ikamet iznini kim verir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.532
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yabancılara ikamet iznini kim verir?​

Ükemizde vizenin veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak yabancıların ikamet izni alması zorunludur. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu izin belgesi yabancıya ülkemizde belirli bir süreliğine ve belirli bir yerde yaşama hakkı sağlamaktadır.

Ikamet başvurusu nasıl yapılır?​

İkamet İzni Geçiş Başvurusu
- Adım: Başvuru Yapın. Başvuru yapmak için aşağıdaki web sitesine gidin: e-ikamet.goc.gov.tr.
- Adım: Başvuru dosyasını Uluslararası Ofise gönderin. Gerekli tüm belgeleri hazırlayın ve Uluslararası Ofise gönderin.
- Adım: Başvurunuzu teslim edin.

Yabancı ikamet nasıl alınır?​

Yabancı ikamet nasıl alınır?
Oturma izni, yabancının ikamet edeceği ilde yer alan Göç İdareleri’ne başvurularak alınır. Başvurular uzman danışmanlarımız tarafından online ortamda yapılır. Randevu belgesi ve diğer gerekli belgeler hazırlanır ve yabancı randevu günü belgelerini Göç İdaresi memuruna teslim eder.

Ikamet izni muafiyetinden kimler yararlanabilir?​

MADDE 20 – (1) Aşağıdaki yabancılar ikamet izni alma yükümlülüğünden muaftır: a) Vize veya vize muafiyeti süresince Türkiye’de bulunanlar. b) Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında olanlar. c) Vatansız Kişi Kimlik Belgesi sahibi olanlar.

Yabancı vatandaşlar türkiyede ne kadar kalabilir?​

Türkiye’ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.

Yabancılar e devlete nasıl girilir?​

Yabancılar e devlete nasıl girilir?
Yabancılar, bazı belge ve bilgilerini bildirerek PTT şubelerinden alacakları şifre ile e-devlet internet portalına www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yapabilirler.Türkçe bilmeyen yabancılar için İngilizce dil seçeneği de mevcuttur.

Oturma izni randevu nasıl alınır?​

İL GÖÇ İDARESİ’den randevu almak için; goc.gov.tr internet sayfasındaki e-ikamet uygulamasına gsm numarası veya e-mail kullanarak ilk kez başvuru seçeneği seçilerek giriş yapılmalıdır. Oturma izni başvuru formu eksiksiz ve doğru olarak doldurulmalıdır.

Ikamet randevusu nasıl alınır?​

sorusunun ardından pek çok kişi nüfus müdürlüğü randevu alma işlemini de sorguluyor. İsterseniz https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden online olarak randevu alabilir, ya da ALO 199’u arayabilirsiniz.

Yabancılar için seyahat izin belgesi nasıl alınır?​

Yabancılar için seyahat izin belgesi nasıl alınır?
Türkiye’de yasal olarak bir ikamet izni ile bulunan yabancılar e-devlet aracılığıyla buradan başvuru yapabilmektedir. Başvuru sırasında başvuru türü kısmını “Seyahat İzin İşlemleri (Zorunlu Haller)” olarak işaretleyerek seyahat izin belgesi başvurunuzu yapabilirsiniz.

Kaçak yaşayan yabancılar nereye şikayet edilir?​

İdare mahkemesine başvuru ve özellikleri: Yabancı veya yasal temsilcisi ya da avukatı, sınır dışı etme kararına karşı, kararın tebliğinden itibaren yedi gün içinde idare mahkemesine başvurabilir. Mahkemeye başvuran kişi, sınır dışı etme kararını veren makama da başvurusunu bildirir.

157 telefon hattı nedir?​

Yabancılar ikamet iznine ilişkin soru ve sorunlar için Yabancılar İletişim Merkezi’nin (YİMER) yurt içinden 157 ve yurt dışından +90 312 157 11 22 numaralı telefonlarından 24 saat ayrıntılı bilgi alınabilmektedir.

Rus vatandaşı vizesiz Türkiyede kaç gün kalabilir?​

Rus vatandaşı vizesiz Türkiyede kaç gün kalabilir?
Rusya Federasyonu Vatandaşları için Türkiye vize Şartları Umuma Mahsus Pasaport hamili Rusya Federasyonu (RF) vatandaşları 60 gün süreyle vizeden muaftır. Hizmet Pasaportu hamili RF vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik pasaport hamili RF vatandaşları için de 90 gün vize muafiyeti bulunmaktadır.
 
Türkiye'de ikamet izni başvurusu ve süreci hakkında detaylı bilgi veren bir başlık görmekteyim. İkamet izni, ülkede belirli bir süre ve belirli bir yerde yaşama hakkı sağlayan bir belgedir ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir.

İkamet izni başvurusu yapmak için e-ikamet.goc.gov.tr adresindeki web sitesine başvurmanız gerekmektedir. Daha sonra başvuru dosyasını Uluslararası Ofise göndererek gerekli belgeleri hazırlayıp teslim etmeniz gerekmektedir. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda, belirli bir süre için ikamet izni alabilirsiniz.

Yabancılar için Türkiye'de ikamet izni alma zorunluluğu, vize veya vize muafiyeti süresini aşan sürelerde kalan bireyleri kapsamaktadır. Türk Vatandaşlığı Kanunu kapsamında olanlar, vatansız kimlik belgesi sahipleri ve vize veya vize muafiyeti süresince Türkiye’de bulunanlar ikamet izni alma yükümlülüğünden muaftırlar.

Yabancılar Türkiye'ye geldiklerinde 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartıyla ikamet izni almadan kalabilirler. Ancak 90 günü aşan süreler için ikamet tezkeresi almak zorunludur. İkamet izni almak için başvurular, yabancının ikamet edeceği ilde bulunan Göç İdaresi'ne yapılır ve uzman danışmanlar yardımıyla online olarak gerçekleştirilir.

E-devlet sistemine giriş yapabilmek için yabancılar, PTT şubelerinden alacakları şifre ile www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yapabilirler. Türkçe bilmeyenler için İngilizce dil seçeneği de mevcuttur.

Yabancılar için seyahat izin belgesi almak isteyenler, e-devlet üzerinden başvuru yapabilirler ve başvuru sırasında "Seyahat İzin İşlemleri (Zorunlu Haller)" seçeneğini işaretlemeleri gerekmektedir. Bu belge, yasal olarak Türkiye'de ikamet izni bulunan yabancılar için geçerlidir.

Kaçak olarak yaşayan yabancılarla ilgili şikayetler için, yabancı veya yasal temsilcisi idare mahkemesine başvurabilir. Sınır dışı etme kararına karşı yapılan başvurular, kararın tebliğinden itibaren yedi gün içinde yapılmalıdır. Şikayetler ve sorunlar için Yabancılar İletişim Merkezi'nin (YİMER) 157 telefon hattından 24 saat destek alınabilir.
 
Geri
Üst