AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yabancilara evlatlik veriliyor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yabancılara evlatlık veriliyor mu?​

Evet. Evli ya da bekar , kadın ya da erkek tüm Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları evlat edinebilir. Yabancıların evlat edinmesi ya da edinilmesi ayrıca düzenlenmiştir.

18 yaşından büyükler evlat edinebilir mi?​

18 yaşından büyükler evlat edinebilir mi?
Evlat edinilecek kişi ile evlat edinen arasında en az 18 yaş olduğu, Evlat edinilecek kişinin rızasının olduğu durumlarda şartlar sağlanmış olur ve ancak bu şartlarla 18 yaşından büyükler evlat edinilebilir.

Reşit biri evlat edinilir mi?​

Reşit biri evlat edinilir mi?
Kanunda aranan genel şartların varlığı halinde reşit olmuş kişilerin de evlat edinilmesi mümkündür. Ergin veya kısıtlı kişinin evlat edinilmesinde kanun, evlat edinenin varsa altsoyunun (çocuk ve torunları) açık iznini aramaktadır. Evlat edinilecek kişi evli ise onun eşinin de izni gerekir.

Evlat edinme nasıl yapılır?​

Evlat edinmek isteyenlerin şahsen ve dilekçe ile başvurmaları gerekir. Eşlerin evlat edinmek istemesi halinde başvuruda her ikisinin de birlikte bulunması gerekir. (Başvuruda bulunmak üzere gitmeden önce bulunduğunuz yerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden randevu alınmalıdır.)

18 yaşında biri 17 yaşında birini evlat edinebilir mi?​

18 yaşında biri 17 yaşında birini evlat edinebilir mi?
En az 18 yaş fark olmalı Çocuk ile evlat edinecek kişi veya eşler arasında en az 18 yaş fark bulunmalıdır. Ayrıca çocuk ayırt etme gücüne sahipse rızası aranır. Çocuğun rızası yoksa evlat edinme işlemi yapılamaz.

Bekarlar kaç yaşında evlat edinebilir?​

Bekarlar kaç yaşında evlat edinebilir?
Evlat Edinme Yaşı Eşler birlikte evlat edinecek ise en az beş yıl süre ile evli olmaları halinde yaş şartı aranmamaktadır. Eşlerin evliliği beş yılı tamamlamamış ise, eşler en az otuz yaşını tamamlamış olmalıdırlar. Kişi evli değil ve tek başına evlat sahibi olmak istiyor ise en az otuz yaşını tamamlamalıdır.
Evlat edinme izni kaç gün?​
–Evlat edinme halinde analık hali izni nedir? Yeni yasal düzenleme uyarınca üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen eşlerden birine veya evlat edinen çalışana, evlat edinilen çocuğun aileye fiilen teslim edildiği tarihten itibaren sekiz hafta analık hâli izni kullandırılacaktır.
 
Evlatlık edinme konusunda bilgilendirici bilgiler verilmiş. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık olan evlatlık prosedürleri hakkında detaylı bilgi sunulmuş. Evlat edinme sürecinde başvurunun nasıl yapıldığından, evlat edinme yaş şartlarına ve rızaya kadar pek çok önemli noktaya değinilmiş.

18 yaşından büyük olan kişilerin evlatlık edinmesi konusunda soru sorulmuş. Evlat edinilecek kişi ile evlat edinen arasında en az 18 yaş olması gerektiği ve evlat edilecek kişinin rızasının bulunması durumunda 18 yaşından büyüklerin evlatlık edinebileceği belirtilmiş.

Reşit bir kişinin evlat edinilip edinilemeyeceği konusunda da bilgi verilmiş. Kanuni şartların sağlanması durumunda reşit olan bireylerin de evlat edinilebileceği açıklanmış. Evlat edinenin eşi varsa onun da izni gerektiği ifade edilmiş.

Evlat edinme sürecinin nasıl gerçekleştiği başlığı altında evlat edinmek isteyenlerin nasıl başvuruda bulunmaları gerektiği konusunda detaylı bilgi paylaşılmış.

18 yaşındaki birinin 17 yaşındaki birini evlatlık edinip edinemeyeceği konusu sorulmuş. En az 18 yaş farkının olması gerektiği ve çocuğun rızasının bulunması şartının olduğu belirtilmiş.

Bekarların kaç yaşında evlat edinebilecekleri konusuna da değinilmiş. Bekar bir bireyin evlatlık edinmek istediği durumlarda yaş şartı en az 30 olarak belirtilmiş.

Son olarak evlat edinme izni ve analık hâli izni konusunda bilgi verilmiş. Yapılan yeni yasal düzenleme kapsamında, evlat edinilen çocuğun aileye teslim edildiği tarihten itibaren evlat edinen eşlere sekiz hafta analık hâli izni verileceği belirtilmiş.
 
Geri
Üst