AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yabancilar nasil sirket kurabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.832
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yabancılar nasıl şirket kurabilir?​

Yabancı gerçek kişilerin çalışma izni olmadan şahıs işletmesi kurması mümkün değil. Ayrıca yabancıların Türkiye’de şahıs firması kurabilmesi için sadece ikamet izni yeterli olmaz. 5 yıllık ikamet tezkeresi ile ikametten sonra ancak çalışma iznine başvurulması durumunda şahıs şirketi kurulabilir.

Genel vekaletname ile şirket kurulur mu?​

Genel vekaletname ile şirket kurulur mu?
Kurulacak şirketin işlemleri ile ilgili mali müşavirinize, avukatınıza ya da ortak olmayı planladığınız kişiye vekalet verebilir ve böylece işlemleri hızlandırabilirsiniz. Şirket kurulması için verilen vekalet ile adınıza yapılacak birçok işlem için de izin vermiş olduğunuzu unutmayın.

Yabancı sermayeli işletmeler ne demek?​

Yabancı sermayeli işletmeler ne demek?
Yabancı Sermayeli İşletmeler Üretim araçlarının mülkiyeti başka ülke girişimcilerine ait olan işletmelerdir. Bu tür işletmelerde sermayenin tamamı yabancı girişimcilere ait olabileceği gibi yerli sermaye ile çeşitli oranlarda ortaklık da söz konusu olabilmektedir.

Şirket kuruluşunda potansiyel vergi numarası nasıl alınır?​

Şirket ana sözleşmesi ile vergi dairesine gidilerek potansiyel vergi kimlik numarası alınır. Bu numara şirket tescil edildikten sonra şirketin geçerli vergi numarası olacaktır.

Genel Vekalet ne anlama gelir?​

Genel Vekalet ne anlama gelir?
Genel Vekaletname : Müvekkilin, vekili kendi adına tasarrufta bulunabilmesi için yetkili kılmasıdır. Bu vekâlet çeşidinde, vekil, müvekkili adına bağış,satış cinsinden olan sözleşmeler hariç tasarruflarda bulunabilir.

Şirket vekaleti nasıl alınır?​

Şirket vekaleti nasıl alınır?
Vekaletname Nasıl Alınır? Vekaletname alacak olan kişi, kimlik fotokopisi ve TC kimlik numarası ile ancak vekalet verecek olan kişinin rızasıyla ve noter huzurunda bulunmasıyla bu işlemi gerçekleştirebilecektir. Vekalet alacak kişi tek başına bu işlemi gerçekleştiremeyecektir.

Çalışma izni muafiyeti nedir?​

ÇALIŞMA İZNİ MUAFİYETİ NEDİR? Çalışma izni muafiyeti kapsamında olan yabancılar, muafiyetin geçerlilik süresi içinde herhangi bir çalışma izni almalarına gerek kalmadan çalışma ve ikamet hakkına sahip olabilirler.

Limited şirket müdürü yabancı uyruklu olabilir mi?​

Limited şirket müdürü yabancı uyruklu olabilir mi?
* Limited şirketlerin şirket ortağı olan müdürü, * Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin yönetici olan komandite ortağı, olan yabancılar çalışma izni alarak çalışabilirler.
 
Yabancılar Türkiye'de şirket kurmak istediklerinde belirli prosedürleri ve izinleri takip etmeleri gerekmektedir. Öncelikle, çalışma izni olmayan yabancıların şahıs işletmesi kurması mümkün değildir. Yabancıların Türkiye'de şahıs firması kurabilmesi için en az 5 yıllık ikamet izni sahibi olmaları ve ardından çalışma izni almaları gerekir. Bu süreç tamamlandıktan sonra yabancılar şahıs şirketi kurabilirler.

Şirket kuruluş sürecinde genel vekaletname kullanılabilir. Genel vekaletname ile, işlemlerinizi bir mali müşavir, avukat veya ortakınıza devredebilir ve işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz. Ancak vekalet verirken, hangi işlemler için yetki verildiğini net bir şekilde belirtmek önemlidir.

Yabancı sermayeli işletmeler, üretim araçlarının mülkiyeti yabancı girişimcilere ait olan işletmelerdir. Bu tür işletmelerde sermayenin tamamı yabancı girişimcilere ait olabileceği gibi yerli sermaye ile de ortaklık yapılabilir.

Şirket kuruluşunda potansiyel vergi numarası almak için şirket ana sözleşmesi ile vergi dairesine başvurulması gerekmektedir. Bu numara, şirket tescil edildikten sonra resmi vergi numarası haline gelir.

Genel vekaletname, müvekkilin vekili aracılığıyla tasarruflarda bulunabilmesi için verdiği yetkiyi ifade eder. Vekalet verirken hangi işlemler için yetki verildiğini belirten detaylar önemlidir.

Şirket vekaleti almak için noter huzurunda vekaletname düzenlenmesi gerekmektedir. Vekil olacak kişinin kimlik fotokopisi ve TC kimlik numarası ile vekalet verecek kişinin rızası gereklidir.

Çalışma izni muafiyeti kapsamında olan yabancılar, belirli bir süre için çalışma izni almaksızın Türkiye'de çalışabilirler.

Son olarak, limited şirket müdürü olarak yabancı uyruklu bir kişi atanabilir ancak bu kişinin çalışma izni alması gerekmektedir. Limited şirket müdürü ya da sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin yönetici olan komandite ortağı yabancı uyruklu olabilir ancak bu durumda çalışma izni gerekli olacaktır.
 
Geri
Üst