AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yabancilar en cok hangi ilden ev aliyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.891
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yabancılar en çok hangi ilden ev alıyor?​

Yabancılara yapılan konut satışlarında, Haziran 2020’de ilk sırada 730 konut satışı ile İstanbul yer alıyor. İstanbul’u sırasıyla 277 konut satışı ile Antalya, 180 konut satışı ile Ankara, 65 konut satışı ile İzmir ve 57 konut satışı ile Mersin takip ediyor.
Türkiye genelinde yabancıların 2021’de konut aldığı il sayısı 70 olarak gerçekleşirken, bu alanda başı İstanbul ve Antalya çekti.

Çinliler neden Türkiye’den ev alıyor?​

Çinliler neden Türkiye’den ev alıyor?
Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çinlilerin şimdilik daha çok vatandaşlık için konut aldığını belirterek, ‘Henüz yolun başındayız, mevcut potansiyelimizin çok altındayız.

Yabancılar ne kadar ev aldı?​

2021’de yabancılara toplam 58 bin 576 konut satıldı. Uzmanlar, gayrimenkul alımı karşılığı vatandaşlık uygulamasının, son dönemde konut fiyatlarındaki görülen astronomik artışlarda etkili olduğuna işaret ediyor.

Vatandaşlığa uygun ev ne demek?​

Vatandaşlığa uygun ev ne demek?
Ev alana vatandaşlık programına göre yabancılar Türkiye’de istediği yerden gayrimenkul alma şansına sahiptirler ve 4-6 ay içinde Türkiye vatandaşı olmaktadırlar. Türkiye gibi emlak ve inşaat sektörünün çok canlı olduğu bir ülkede konut sahibi olmak ise çok iyi bir yatırım yöntemidir.

Yabancılar nasıl ev sahibi olabilir?​

2644 numaralı Tapu Kanunu’nun 35. maddesine göre yabancı uyruklu kişiler, yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye’den ev satın alabilirler. Yabancıların gayrimenkul satın almaları için Türkiye’de oturum iznine sahip olmaları gerekmemektedir.

Çinliler Türkiye’den gayrimenkul alabilir mi?​

Çinliler Türkiye’den gayrimenkul alabilir mi?

Türkiyede kaç tane Çinli var?​

Türk üniversitelerine kayıtlı birkaç yüz Çinli öğrenci bulunmaktadır. 2020 verilerine göre Türkiye’de 18.740 kayıtlı Çin vatandaşı yaşıyor.

Vatandaşlığa uygun daire nasıl oluyor?​

Vatandaşlığa uygun daire nasıl oluyor?
Ekspertiz raporununda belirlenen değer 250 bin dolar ve üzeri olmalıdır. Yani ekspertiz değeri 250 bin doların altında olan bir eve siz 250 bin dolar ve üzeri bedel ödeyerek vatandaşlık alamazsınız. Çünkü tapu dairesi sizin başvurunuz için gerekli olan uygunluk belgesini size vermeyecektir.

Vatandaşlık almak için ne kadarlık ev almak gerekiyor?​

Gayrimenkul Satın Alımı Yoluyla Türk Vatandaşlığı Kazanma Hakkı Yabancı uyruklu gerçek kişilere 250.000 ABD doları ve üzeri değerde gayrimenkul satın almaları halinde istisnai prosedürler yoluyla Türk vatandaşlığı kazanma hakkı verilmektedir.
 
Yabancılar en çok hangi illerden ev alıyor sorusu oldukça ilginç bir konuyu gündeme getiriyor. Haziran 2020 rakamlarına göre, İstanbul 730 konut satışıyla birinci sırada yer alıyor. Antalya, Ankara, İzmir ve Mersin ise sırasıyla diğer önemli iller olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle İstanbul ve Antalya'nın yabancılar tarafından tercih edilmesi, Türkiye genelinde toplam 70 ilde yabancıların ev satın aldığını gösteriyor.

Çinlilerin Türkiye'den ev almasının artmasıyla ilgili olarak, Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği Başkanı Ömer Faruk Akbal'ın açıklamaları dikkat çekici. Çinlilerin şu anda daha çok vatandaşlık için ev aldıklarını belirtiyor ve potansiyelin henüz tam olarak değerlendirilemediğini ifade ediyor.

2021 yılında toplamda 58 bin 576 konutun yabancılara satıldığı bilgisi paylaşılıyor. Bu satışlarda, gayrimenkul alımı karşılığı vatandaşlık uygulamasının konut fiyatlarındaki yükselişe etki ettiği vurgulanıyor.

Vatandaşlığa uygun ev alımının ne anlama geldiği konusunda, yabancıların Türkiye'de istedikleri herhangi bir yerden gayrimenkul alabilme ve belirli prosedürleri takip ederek 4-6 ay içinde Türk vatandaşı olabilme hakkına sahip oldukları açıklanıyor. Türkiye'nin canlı emlak ve inşaat sektörü, ev sahibi olmanın iyi bir yatırım yöntemi olduğu görüşünü destekliyor.

Yabancıların ev sahibi olabilmesi için 2644 numaralı Tapu Kanunu’nun 35. maddesinde belirtilen yasal sınırlamalara uyulması gerektiği vurgulanıyor. Özellikle oturum iznine sahip olma zorunluluğu olmadan yabancıların Türkiye'de gayrimenkul satın alabileceği ifade ediliyor.

Çinlilerin Türkiye'den gayrimenkul satın alıp alamayacağı sorusu ile ilgili net bir bilgi verilmemiş olsa da, Türkiye'de kayıtlı Çin vatandaşı sayısının 2020 verilerine göre 18.740 olduğu belirtiliyor.

Vatandaşlığa uygun daire alımını gerektiren prosedürler hakkında ise ekspertiz raporunda belirlenen değerin 250 bin dolar ve üzeri olması gerektiği anlatılıyor. Bu şekilde belirlenen ekspertiz değerine ulaşmayan evler, vatandaşlık için uygun görülmeyebilir.

Son olarak, Gayrimenkul Satın Alımı Yoluyla Türk Vatandaşlığı Kazanma Hakkı'nın yabancı uyruklu kişilere 250.000 ABD doları ve üzeri değerde gayrimenkul satın almaları halinde verildiğine dikkat çekiliyor. Bu sayede yabancılar, Türk vatandaşlığını kazanma fırsatına sahip olabiliyorlar.
 
Geri
Üst