AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yabanci Uyruklu Ogrenci bursu ne kadar?

Editör

Yeni Üye

Yabancı Uyruklu Öğrenci bursu ne kadar?​

2021 – 2022 eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim yılı boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle burs verilecek olup 2021 – 2022 eğitim yılında verilecek burs miktarı 600,00 TL’dir.

YÖK yabancı öğrenci bursu ne kadar?​

YÖK yabancı öğrenci bursu ne kadar?
Yabancı Uyruklu Lisans Bursu1100 TL’den 1500 TL’ye, Yüksek Lisans Bursu 1750 TL’den 2300 TL’ye, Doktora Bursu ise 2900 TL’den 3500 TL’ye yükseltildi. Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen burslardan her yıl yaklaşık 9000 öğrenci yararlanıyor.

Hollanda bursu nedir?​

Hollanda Bursu, eğitimlerini Hollanda’da sürdürmek isteyen uluslararası öğrencilere sunulmaktadır. Bu burslar, Hollanda Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra birkaç Hollanda araştırma üniversitesi ve uygulamalı bilimler üniversiteleri tarafından finanse edilmektedir. Bu burs için son başvuru tarihi Şubat veya Mayıs’tır.

Türkiye yabancı öğrencilere burs veriyor mu?​

Türkiye yabancı öğrencilere burs veriyor mu?
Türkiye bursları programı, yabancılara Türkçe eğitimi ile beraber diğer kamu elemanlarına da burs imkanı sağlamaktadır. Yabancılara verilen burstan faydalanmak için olması gereken kriterler arasında ülkemizde lisans, yüksek lisans ya da doktora seviyesinde en az bir eğitim senesini tamamlama şartı bulunmaktadır.
YTB bursu ne kadar?​
Sağlık sigortası ile gerekli durumlarda yaygın sağlık hizmetlerinden tam anlamıyla yararlanmanızı sağlar. Sağladığı tüm olanakların yanında lisans düzeyinde 1000 TL; yüksek lisans düzeyinde 1.400 TL; doktora düzeyinde ise 1.800 TL aylık burs verir.

YÖK destek bursu kaç TL 2022?​

YÖK destek bursu kaç TL 2022?
YÖK Destek Burslarının miktarı 1000 TL’dir (2022).

YÖK 100 2000 bursu kaç TL?​

YÖK tarafından verilen doktora bursları artırıldı. YÖK’ten yapılan açıklamada, ‘YÖK 100/2000 Doktora Bursu’ çalışmayanlar için aylık 2 bin 600 liradan 3 bin 825 liraya, çalışanlar için 700 liradan 910 liraya, YÖK Lisans Destek Bursu 850 liradan 1000 liraya, TEBİP Bursu 1200 liradan 1500 liraya çıkarıldı.

Hollanda Diyanet Vakfı ne kadar burs veriyor?​

Hollanda Diyanet Vakfı ne kadar burs veriyor?
Hollanda Diyanet Vakfı, ihtiyaç sahibi öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere 250 Avro burs vermektedir.

Hollanda üniversiteleri burs veriyor mu?​

Son olarak ise yüksek lisans yaparken çalışma hakkınızda bulunmaktadır. Hollanda üniversiteleri burs veriyor mu sorusunun cevabı evettir. Hollanda yüksek lisans burs imkanları genel olarak ikiye ayrılmaktadır. Hollanda’da hem devlet burs vermekte hem de üniversitelerin kendilerine ait bursları bulunmaktadır.

YTB bursu kimlere verilir?​

YTB bursu kimlere verilir?
Uygun Gruplar:
- Tüm ülkelerin vatandaşları
- Mezunlar veya mevcut eğitim öğretim yılının sonunda mezun olacak olanlar (2021 Ağustos ayından önce)
- Araştırmacılar ve akademisyenler.
YTB bursu kac tl 2022?​
Türk Akademisyenler ile uluslararası araştırmacıları ortak calışmaya teşvik eden YTB, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında araştırmalar yapacak uluslararası araştırmacılara, 3 bin TL burs imkanı sağlıyor.

YTB Başarı Bursu 2021 ne kadar?​

YTB Başarı Bursu 2021 ne kadar?
Başarı Burs Programı kapsamında kabul edilen adaylardan; Lisans öğrencilerine 500 TL, Yüksek lisans öğrencilerine 700 TL, Doktora öğrencilerine 900 TL aylık burs ödemesi yapılacaktır.

DAAD bursu nasıl alınır?​

Yüksek lisans mezuniyetinin üzerinden 6 yıldan fazla geçmemiş olması gerekiyor. Başvuru tarihinden geriye doğru 15 aydan uzun süredir Almanya’da bulunan adayların başvuruları dikkate alınmaz. Tıp, diş hekimliği ve veterinerlik alanındaki klinik çalışmalar DAAD doktora ve araştırma bursları kapsamında desteklenmiyor.

Yurt dışı bursu nasıl alınır?​

Yurt dışı bursu nasıl alınır?
Yurtdışı burs başvuruları için genel kriterler eğitim alacağınız ülkeye ve üniversiteye göre değişiklik gösterebileceği gibi istenilenler şu şekildedir;
- Lisans için lise diploması ya da yüksek lisans için üniversite diploması.
- Akademik GPA yani not ortalamanız.
- Yaş şartı.
- TOEFL ya da IELTS puanları.

Hükümet bursu nedir?​

Özel Burslar : Yabancı ülkeler tarafından verilen özel burslardır. Kişiler kendi imkanlarıyla, ilgili ülke veya üniversitenin şartlarına göre başvuruda bulunabilirler. Ancak, adayların eğitim sonrası denklik bilgileri konusunda Yüksek Öğrenim Kurumundan bilgi edinmeleri gerekmektedir.
Araştırma Burs Programı’ndan yararlanmaya hak kazanan bursiyerlere aylık 3 bin TL burs veriliyor. Araştırma Burs Programı sayesinde Türk üniversitelerinin uluslararası alanda adını duyurmasını hedefleyen YTB, Türk akademisyenlerle diğer ülke uyruklu araştırmacıların iletişiminin gelişmesine katkı sunacak.

DAAD bursu kac tl?​

DAAD bursu kac tl?
Yüksek lisans programına kabul edilen tüm öğrenciler Almanya’da geçirecekleri 3 yarıyıllık süre boyunca DAAD tarafından desteklenmektedirler (aylık 700 Euro tutarında burs ve bir kereye mahsus 225 Euro tutarında seyahat giderleri desteği).
DAAD yüksek lisans bursu ne kadar?​
İlk önce DAAD nedir onunla başlayalım. Türkçesi Alman Akademik Değişim Servisi olan DAAD, öğrencilere yüksek bütçeli burs desteği sağlayan bir servistir. Aylık 850 Euro civarında destek sağlayan DAAD’ın içeriğinde farklı sigorta ve destekler de sağlanmaktadır.

Yurtdışında okumak için ne yapmalıyım?​

Yurtdışında okumak için ne yapmalıyım?
Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler
- Uluslararası öğrenci başvuru formunuzu.
- Başvuru ücretinizi.
- Orijinal lise transkriptinizi.
- Lise mezuniyet belgenizi.
- Referans mektuplarınızı
- Yabancı dil seviyenizin yeterli olduğunu belgeleyen TOEFL sonucunuzu.
- Motivasyon mektubunuzu.

2022 MEB bursu ne kadar?​

İOKBS BURS NE KADAR 2022? Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bursluluk sınavını kazanan öğrencilere aylık olarak yapılan ödeme 2021-2022 eğitim öğretim yılında zamlanarak 470 TL’ye çıktı.
Kurumumuz tarafından ilan edilen burs alanlarında lisansüstü tez hazırlayacak yüksek lisans öğrencilerine aylık 2.500 TL, doktora öğrencilerine ise 3.000 TL burs verilecektir.

Merhaba! Yabancı uyruklu öğrenciler için burs olanakları hakkında birçok farklı bilgi verilmiş. İlk olarak, 2021 - 2022 eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim yılı boyunca 600,00 TL burs verileceği belirtilmiş. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen burslarda ise lisans öğrencilerine 1100 TL’den 1500 TL’ye, yüksek lisans öğrencilerine 1750 TL’den 2300 TL’ye, doktora öğrencilerine ise 2900 TL’den 3500 TL’ye çeşitli miktarlarda destek sağlanmaktadır.

Diğer yandan, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından verilen burslarda lisans düzeyinde 1000 TL, yüksek lisans düzeyinde 1400 TL, doktora düzeyinde ise 1800 TL aylık burs verilmektedir. Ayrıca YTB Başarı Burs Programı kapsamında lisans öğrencilerine 500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 700 TL, doktora öğrencilerine ise 900 TL aylık burs ödemesi yapılmaktadır.

Araştırma Burs Programı’ndan yararlanmaya hak kazanan bursiyerlere 3000 TL aylık burs verildiği bilgisi de paylaşılmıştır. DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) tarafından sağlanan bursların ise yüksek lisans öğrencilerine aylık 850 Euro civarında destek sunduğu belirtilmiştir.

Hollanda Diyanet Vakfı'nın ihtiyaç sahibi öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere 250 Avro burs verdiği ifade edilmiş.

Son olarak, yurtdışında üniversite okumak isteyen öğrencilerin gereken belgeler ve hazırlıklar hakkında bilgi paylaşılmış. Eğitim burslarına başvuracak öğrencilerin gerekli belgeleri hazırlarken dikkatli olmaları ve başvuru süreçlerini takip etmeleri önemlidir. Umarım verilen bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri