Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yabanci uyruklu evlilik Icin Gerekli belgelerin onay Islemleri nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.801
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yabancı uyruklu evlilik İçin Gerekli belgelerin onay İşlemleri nasıl yapılır?​

Yabancı Uyruklu Evlilik İçin Gerekli Belgelerin Onay İşlemleri Nasıl Yapılır? Yabancı makamlardan alınmış belgelerin Türkiye’de geçerli olabilmesi için bazı koşullar var. Bunlar; belgenin Türkiye’de resmi evrak olarak kabul edilmesi için gereken apostil işlemi ile noter onaylı Türkçe tercümesinin teminidir.

Yabancı uyruklu eşin bu belgeyi temin edebilir?​

Yabancı uyruklu eşin bu belgeyi kendi ülkesinden ve ülkenin Türkiye’deki resmi konsolosluklarından temin etmesi mümkün. Bekarlık Belgesi: Yabancı uyruklu kişinin kendi ülkesinde evli olmadığına dair, yine kendi ülkesinin yetkili makamlarından talep ederek bekarlık belgesi alması gerekiyor.

Türkiye’de iki yabancının evlenmesi mümkün mü?​

Türkiye’de iki yabancının evlenmesi mümkün mü?
Türkiye’de iki aynı uyruklu yabancının ya da farklı uyruklu iki yabancının evlenmesi de mümkün. Aynı devlet vatandaşı olan iki yabancı kendi kanunlarının yetki vermesi durumunda, o devletin Türkiye’deki temsilcilikleri önünde evlenebiliyor.

Yabancı biriyle evlenmek isteyen düğün asistanı?​

Yabancı biriyle evlenmek isteyen düğün asistanı?
Yabancı biriyle evlenmek için başvuru yapacaksan, müstakbel eşinin de seninle birlikte olması gerekiyor. Ücretsiz düğün asistanın Selin burada! Düğün asistanımız senin için ücretsiz araştırsın, hayallerindeki gibi 5 düğün mekanından teklif göndersin! Türkiye’de Yabancı Biriyle Evlenmek İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yabancı uyruklu kişinin, kendi ülkesinde ehliyet belgesi alması gerekiyor.?​

Bekarlık Belgesi: Yabancı uyruklu kişinin kendi ülkesinde evli olmadığına dair, yine kendi ülkesinin yetkili makamlarından talep ederek bekarlık belgesi alması gerekiyor. Evlenme ehliyet belgesi alanların bu belgeyi temin etmesine gerek yok.

Bazı ülkeler, evlenme ehliyet belgesini düzenliyor.?​

Bazı ülkeler, evlenme ehliyet belgesi, doğum belgesi, bekarlık belgesi gibi belgeleri, Türkiye’deki temsilcilikler yerine sadece kendi ülkelerindeki yetkili makamlarda düzenliyor.

Yabancı makamlardan alınmış belgelerin Türkiye’de geçerli olması gerekir.?​

Yabancı makamlardan alınmış belgelerin Türkiye’de geçerli olması gerekir.?
Yabancı makamlardan alınmış belgelerin Türkiye’de geçerli olabilmesi için bazı koşullar var. Bunlar; belgenin Türkiye’de resmi evrak olarak kabul edilmesi için gereken apostil işlemi ile noter onaylı Türkçe tercümesinin teminidir. Alınan belge, apostil edilmiş ise, belgenin noter onaylı Türkçe çevirisinin yapılmış olması yeterli.

Kimler için evlenme ehliyet belgesi alınması gerekiyor?​

Kimler için evlenme ehliyet belgesi alınması gerekiyor?
Sağlık Raporu: Varsa aile hekimlerinden, yabancı uyruklu kişinin bağlı olduğu bir aile hekimi yoksa devlet hastanesinden evlilik için sağlık raporu alınması gerekiyor. Evlenme Ehliyet Belgesi: Yabancılar için evlenme ehliyet belgesi de istenen belgeler arasında.
 
Yabancı uyruklu evlilik için gerekli belgelerin onay işlemlerini yapmak için belirli adımları takip etmek gerekmektedir. Türkiye'de geçerli olabilmesi için yabancı makamlardan alınmış belgelerin apostille işlemi ile noter onaylı Türkçe tercümesi yapılması gerekmektedir. Bu işlemler belge türüne göre farklılık gösterebilir.

Yabancı uyruklu eş, Türkiye’de kullanılacak belgeleri kendi ülkesinden veya kendi ülkesinin Türkiye'deki resmi konsolosluklarından temin edebilir. Evlenme için gereken belgeler arasında bekarlık belgesi de bulunmaktadır. Yabancı uyruklu kişinin evli olmadığını kanıtlamak amacıyla kendi ülkesinin yetkili makamlarından bekarlık belgesi talep etmesi gerekmektedir.

Türkiye'de iki yabancının evlenmesi mümkündür. Aynı uyruklu yabancılar veya farklı uyruklu yabancılar da Türkiye'de evlenebilirler. Ancak evlilik için gerekli prosedürler ve belgeler ülkeden ülkeye değişebilir. Aynı devlet vatandaşı olan yabancılar kendi ülkelerinin kanunlarına uygun olarak o devletin Türkiye'deki temsilcilikleri önünde evlenebilirler.

Evlenmek isteyen yabancı bir kişinin, evlilik için gerekli belgeleri temin etmek için bizzat başvuru yapması gerekmektedir. Müstakbel eşin de bu süreçte hazır bulunması gerekmektedir. Bazı ülkeler evlenme ehliyet belgesi, doğum belgesi, bekarlık belgesi gibi belgeleri sadece kendi ülkelerindeki yetkili makamlardan düzenlemektedir.

Evlenme ehliyet belgesi, sağlık raporu gibi belgeler de yabancılar için evlenme sürecinde gereklidir. Bu belgelerin düzenlenmesi ve temini için ilgili prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Özellikle evlenme ehliyet belgesi ve sağlık raporu gibi belgelerin alınması, evlilik için önemli adımlardan biridir.
 
Geri
Üst