AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yabanci ulkede evlenenler Turkiyede bosanabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yabancı ülkede evlenenler Türkiyede boşanabilir mi?​

Etiketler: yurtdışında evlenip Türkiye’de boşanmak Yurtdışında gerçekleşen boşanmaların Türk makamları nezdinde bir geçerliliği bulunmamaktadır. Yabancı mahkeme kararının Türkiye’de geçerli olabilmesi için Tanıma/Tenfiz davası açmak gerekmektedir.

Yurt dışında olan eşten nasıl Boşanılır?​

Eşim yurt dışında yaşıyor nasıl boşanabilirim? Taraflardan biri yurt dışında yaşıyorsa ; yurtdışında yaşayan eşten boşanmak isteyen eş Türkiye’de boşanma davası açılabilir. Başka bir tabirle eşlerden birinin yurt dışında ikamet ediyor olması Türk mahkemelerinde boşanma davası açmaya engel teşkil etmemektedir.
Konsoloslukta boşanma olur mu?
Taraflar (boşanan eşlerin her ikisi de) konsolosluklara boşanmak için gerekli belgelerle başvuru yaparlarsa yabancı boşanma kararının Türkiye’de tanınması işlemlerini dava açmadan yaptırabiliyorlar. Kısaca eski eşiniz konsolosluğa giderse artık dava açmanıza gerek yok.

Yurtdışında yaşayan Türkler nasıl boşanır?​

Yabancı bir ülkede yaşayan Türk vatandaşları yaşadıkları ülkenin mahkemesince boşanabilir. Ancak kişiler farklı bir ülke mahkemesi önünde boşanmış olsa bile Türkiye’de evli sayılmaya devam edeceklerdir. Bundan dolayı yurtdışında boşanmanın Türkiye’de tanınması ve tenfiz edilmesi için dava açılması gereklidir.

Eşimden boşanmak istiyorum ne yapmam gerekiyor?​

Boşanmak İstiyorum , Ne Yapmalıyım?
- Evlilik süresi 1 yıldan az olmamalıdır.
- Eşler birlikte dava açmalı ya da açılan davayı onaylamalıdır.
- Boşanma kararı vermiş olan eşler maddi konularda ve çocukların velayeti gibi konularda bir protokol ve düzenleme hazırlamış olmaları gerekmektedir.
Eşim benden boşanmak istemiyor ne yapmalıyım?
Eşin boşanmayı mahkemeden talep etmesine karşın davalı eşin boşanmayı istememesi halinde ortada çekişmeli boşanma davası var demektir. Bu davada davacı, davayı açan eş iken davalı taraf boşanmayı istemeyen eştir. Davalı eş yani boşanmak istemeyen eş mahkemeden boşanma davasının reddini talep etmelidir.

Almanyada boşanmak için nereye başvurulur?​

Boşanma başvurunuzu ya sizin ya da eşinizin ikamet ettiği yerdeki Aile Mahkemesinde yapmanız gerekir. Ancak mahkemede bir avukat tarafından temsil edilmeniz zorunlu olduğu için (“Anwaltzwang”), bu başvuruyu şahsen yapamazsınız. Yani mahkemeye başvurunuzu teslim edecek bir avukat tutmanız gerekmektedir.

Tenfiz davası ne kadar tutar?​

Bir boşanma kararının tanıma tenfizi davasının masrafı 2016 yılında 350-TL civarıdır. *Bu masraf dışında davanın karşı tarafının Türkiye’de adresi olup olmamasına göre yurt dışı tebligat gideri 2016 yılı için 50-TL civarıdır ki dava ve karar olmak üzere iki defa tebligat gerekmektedir.
Almanyada Bosanirken mahkeme masraflari ne kadar tutar?
Boşanma sürecinde mahkeme ve avukatların hizmetlerinden doğacak masraflar çift tarafından karşılanmalıdır. Mahkeme masrafları genellikle 450-800 € civarında olur; yani siz ve eşinizin, kişi başına, 225 ila 400 € arasında ödeme yapması gerekir.

Türk vatandaşları yurtdışında boşanabilir mi?​

 
Geri
Üst