AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yabanci tanitma belgesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yabancı tanıtma belgesi nedir?​

98 ile başlayan yabancı kimlik numarası içeren bir diğer belge ise Yabancı Tanıtma Kartıdır. Bu kart sizin kayıt olduğunuzu ve Türkiye’de yasal olarak ikamet ettiğinizi göstermektedir.

Vizesi biten yabancılar ne yapmalı?​

İkamet tezkeresinin süresi bitmeden veya sürenin bitim tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde yetkili emniyet makamlarına müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu süreyi geçiren yabancılara verilecek ikamet izinlerinden ihlal edilen sürenin harcı bir kat fazla ile tahsil edilir.
Geçici koruma kararı nasıl alınır?
KORUMA KARARI NASIL ALINIR?
- 6284 sayılı kanunun 8/1’inci maddesi uyarınca tedbir kararları en çabuk ve en kolay ulaşılabilecek yer hâkimliğinden, mülkî amirden ya da kolluk biriminden talep edilebilir.
- 6284 S.K m.

Koruma belgesi Nedir?​

GEÇİCİ KORUMA KİMLİK BELGESİ Herhangi bir harca ve ücrete tabi değildir. Yabancının yapılan yardım ve hizmetlere erişimini sağlayan yabancı kimlik numarasını içermektedir. Uzun dönem ikamet iznine geçiş hakkı tanımamaktadır.

Vize süresi bitince ne olur?​

Yurtdışında Vize Süresi Biterse? Yurt dışına çıkmak için alabileceğiniz vizelerin tümü belirli zamanlarda geçerlidir. Bu süreler bittikten sonra da ülkede kalmak istiyorsanız süresi dolmayan en geç 1 hafta kala uzatmak adına başvuru yapmalısınız. Eğer vize süreniz biterse para cezası verilir.
Uzun dönem ikamet izni iptal edilir mi?
Uzun dönem ikamet izniyle Türkiye’de kalan yabancı sağlık, eğitim ve ülkesindeki zorunlu kamu hizmeti haricinde kesintisiz bir yıldan fazla süreyle Türkiye dışında bulunursa ikamet izni iptal edilir.
Yabancının, kamu düzeni veya kamu güvenliği açısından ciddi tehdit oluşturması, Sağlık, eğitim ve ülkesindeki zorunlu kamu hizmeti dışında bir nedenle kesintisiz bir yıldan fazla süreyle Türkiye dışında bulunması, hallerinde uzun dönem oturma izni iptal edilir.
Öğrenci oturma izninin veriliş amacının dışında kullanıldığı durumlarda, Öğrenci oturma izni için belirlenen koşulların ortadan kalkması halinde, Yabancı kişi hakkında sınır dışı etme kararı ya da Türkiye’ye giriş yasağı bulunması halinde izin iptal edilir.

Geri